Tether gaat blockchain-kennis vergroten in Zuid-Afrika met samenwerking

Tether Holdings Ltd., een uitgever van stablecoins, heeft onlangs een partnerschap aangekondigd met een crypto-betalingsprovider om blockchainonderwijs in Zuid-Afrika te bevorderen. Deze samenwerking heeft als doel zowel de voordelen van stablecoin-betalingen te demonstreren als het vertrouwen in digitale financiële oplossingen te versterken.

Vertrouwen opbouwen in digitale financiële oplossingen

Stablecoin-uitgever Tether Holdings Ltd. is een samenwerking aangegaan met Xion Global om blockchainonderwijs in Zuid-Afrika te bevorderen. Het initiatief zal educatieve bronnen zoals video’s, casestudies en interacties met leiders uit de industrie aanbieden, met een focus op cryptocurrency-betalingen. De samenwerking heeft als doel niet alleen de voordelen van stablecoin-betalingen te demonstreren, maar ook vertrouwen in digitale financiële oplossingen op te bouwen.

In een recente verklaring zei Tether dat het initiatief aansluit bij het bredere doel om digitale activa-educatie toegankelijk te maken voor iedereen. Eerder sponsorde de stablecoin-uitgever de Africa Tech Summit en de African Bitcoin Conference in Ghana en werkte samen met Bitnob om studenten aan Ghanese universiteiten te onderwijzen.

Tether CEO Paolo Ardoino zei over de nieuwste educatieve samenwerking gericht op Afrika:

“We zijn enthousiast over deze alliantie met Xion Global, die een belangrijke stap vertegenwoordigt in onze toewijding aan wereldwijde digitale educatie en het geïnformeerde gebruik van cryptocurrencies. Deze samenwerking zal nieuwe mogelijkheden openen voor financiële inclusie en economische empowerment in Zuid-Afrika.”

Aeryn Quarmby, COO van Xion Global, uitte de hoop dat de samenwerking met Tether het begrip van inwoners voor stablecoin-betalingen zal helpen vergroten. Quarmby voegde toe dat de samenwerking tot doel heeft digitale transacties “net zo intuïtief en betrouwbaar te maken als traditionele methoden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!