Zoon van Donald Trump hint op groot crypto-nieuws

Naarmate de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen, richten politieke figuren, waaronder GOP-presidentskandidaat Donald Trump, hun aandacht steeds meer op de crypto-industrie. Eric Trump, zoon van voormalig president Donald Trump, heeft namelijk gehint op een belangrijke aankondiging met betrekking tot cryptocurrency en gedecentraliseerde financiën (DeFi). Hij noemde zijn nieuwe interesse in deze sector, wat ondanks het gebrek aan details al veel discussie heeft opgeleverd.

Eerder haalde Eric Trump het nieuws door zich te distantiëren van “Trumpcoin,” een memecoin die naar verluidt door hem zou zijn gecreëerd om geassocieerd te worden met de media van Donald Trump. Zijn recente opmerkingen wijzen echter op een verschuiving richting de acceptatie van de crypto-sector.

De levendige crypto-community reageerde snel op Eric Trump’s hint. Sommige gebruikers betwijfelden zijn ervaring in DeFi, terwijl anderen speculeerden over mogelijke wijzigingen in regelgeving.

Een commenter adviseerde voorzichtigheid bij het starten van nieuwe crypto-initiatieven totdat de positie van de SEC duidelijker is. Een ander stelde voor om invloed te gebruiken om specifieke SEC-zaken aan te pakken en Bitcoin te promoten tijdens Donald Trump’s aanstaande interview met Elon Musk.

Opvallend is dat voormalig president Donald Trump Bitcoin een centraal thema van zijn campagne voor 2024 heeft gemaakt. Zijn deelname aan de Bitcoin Conference 2024 en de keuze van een pro-Bitcoin running mate, J.D. Vance, onderstrepen zijn betrokkenheid bij de crypto-industrie. Er zijn berichten dat Trump van plan is om Bitcoin te bespreken in een interview met Elon Musk, wat veel belangstelling wekt bij crypto-enthousiastelingen.

Te midden van deze crypto-initiatieven heeft Bitcoin-criticus Peter Schiff eerder debatten aangewakkerd door te beweren dat Trump’s steun voor Bitcoin een strategische zet is om stemmen te winnen. Na de Bitcoin Conference, waar Trump een prominente spreker was, betoogde Schiff dat Trump’s beloftes om Bitcoin als reserve-actief te vestigen politiek gemotiveerd zijn en waarschijnlijk niet zullen worden gerealiseerd.

Ondanks Schiff’s kritiek wint het idee van Bitcoin als een Amerikaans reserve-actief aan populariteit. Pro-Bitcoin senator Elizabeth Warren heeft al een wetsvoorstel ingediend om dit te bereiken. Schiff’s opmerkingen hebben discussies binnen de crypto-community aangewakkerd, waarbij sommigen zijn kritiek op Bitcoin in verband brengen met zijn voorkeur voor goud.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!