Trump gaat speech geven op Bitcoin 2024 conferentie

Voormalig Amerikaans president Donald Trump is bevestigd als hoofdspreker op de Bitcoin 2024 Conferentie. Deze conferentie, die plaatsvindt van 25-27 juli in Nashville, Tennessee, werd aangekondigd door Bitcoin Magazine, de organisator van de grootste Bitcoin-conferentie ter wereld.

De organisatoren lieten woensdagmiddag via e-mail weten dat het programma was aangepast om ruimte te maken voor een nieuwe “zeer speciale gast.” Trump zal op de laatste dag van de conferentie op 27 juli om 14.00 uur CT een toespraak van 30 minuten houden. In een persbericht verklaarde Bitcoin Magazine het volgende:

“President Donald Trump is officieel aangekondigd als spreker op Bitcoin 2024. Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor het evenement, dat bekend staat om grote nieuws- en industrieaankondigingen.”

In het verleden is de conferentie vaak het podium geweest voor belangrijke aankondigingen, zoals toen de president van El Salvador, Nayib Bukele, in 2021 bekendmaakte dat BTC een wettig betaalmiddel zou worden. Dit jaar spreken twee Amerikaanse presidentskandidaten, Robert F. Kennedy Jr. en Donald Trump, wat mogelijk invloed zal hebben op toekomstige BTC– en crypto-beleid in de VS.

Dat Donald Trump nu als spreker deelneemt, is opvallend gezien zijn recente betrokkenheid bij de BTC-gemeenschap. De afgelopen maanden heeft hij zijn standpunt over cryptocurrency veranderd en een pro-Bitcoin agenda omarmd.

Vorige maand ontmoette hij grote Amerikaanse miners en beloofde zijn steun voor het delven van “alle resterende” BTC in de VS. Hij zei ook: “Ik zal ervoor zorgen dat de toekomst van Bitcoin en crypto in de VS wordt veiliggesteld,” en beloofde het recht op zelf-custody te handhaven voor de ongeveer 50 miljoen crypto-bezitters in het land als hij wordt verkozen tot president.

De reacties uit de industrie variëren van enthousiasme tot scepsis. David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine, zei via X: “Op 27 juli veranderen we de loop van de geschiedenis.”

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, een toonaangevende aanbieder van on-chain en marktgegevens, vroeg zich op X sceptisch af of Trump’s toespraak een strategie is om stemmen te winnen of een oprechte poging om van de VS een Bitcoin-natie te maken. Gabor Gurbacs, oprichter van PointsVille en strateeg bij Tether, gaf een politiek getinte reactie: “Als Trump de verkiezingen wint, krijgt Amerika zijn moed terug.”

Matthew Pines, directeur bij Sentinel One, benadrukte de mogelijke bredere implicaties van een Trump-administratie voor de wereldmarkten: “Veel macro-analisten hebben nog niet genoeg nagedacht over de impact van een Trump-administratie op Bitcoin en de geopolitieke en monetaire gevolgen daarvan.”

Op het moment van schrijven stond de BTC koers op $57,900.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!