21Shares gebruikt Chainlink om Ethereum-reserves te verifiëren

21Shares US LLC, een dochteronderneming van 21Shares AG, heeft Chainlink’s Proof of Reserve op het Ethereum-mainnet geïntegreerd om de transparantie te vergroten van haar Ethereum-reserves ter ondersteuning van haar eigen spot Ethereum ETF, bekend als 21Shares Core Ethereum ETF (CETH).

Deze stap komt na de goedkeuring van de eerste spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten, die op 23 juli begonnen te handelen. Eerder, in januari 2024, nam 21Shares Chainlink’s Proof of Reserve op in hun spot Bitcoin ETF (ARKB) en heeft nu $3,2 miljard onder beheer. Nadat ze met succes de BTC-reserves hadden geïmplementeerd, hebben ze besloten om hetzelfde te doen voor de ETH-reserves.

De integratie van Chainlink’s Proof of Reserve geeft volledig inzicht in de ETH-reserves die ten grondslag liggen aan CETH. Hierdoor beschikken investeerders over realtime reservegegevens en geschiedenis via een off-chain feed die gegevens rechtstreeks uit Coinbase haalt. Bijgevolg zorgt het ervoor dat de onderpandvoorziening van CETH transparant en veilig is, dankzij de totale waarde van meer dan $12 biljoen, die op on-chain markten mogelijk wordt gemaakt door het Chainlink-platform.

Volgens CEO Johann Eid, die bij Chainlink Labs werkt, is deze samenwerking van cruciaal belang voor het vergroten van de transparantie in deze sector en het bevorderen van de adoptie van digitale assets. Eid zei verder dat deze integratie financiële instellingen in staat zal stellen een wereldwijde naadloze tokenisatie te realiseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!