Chainlink (LINK) speelt perfect in op FTX-crash met Proof of Reserve-oplossing

Het team achter Chainlink (LINK) heeft perfect ingespeeld op het hele fiasco omtrent FTX. Het project promootte namelijk de Proof of Reserve-oplossing, die tot doel heeft om de reservegegevens van projecten en organisaties te bewijzen, waaronder beurzen, stablecoins en traditionele financiële instellingen.

Het systeem werkt door automatisch on-chain smart contracts bij te werken wanneer het saldo in reserves verandert. De aankondiging luidde als volgt:

“Crypto staat op een kruispunt. Zal crypto de fouten van de traditionele financiële sector in de zwarte doos blijven herhalen? Of komt er een beter systeem? Een beter systeem is mogelijk, & Proof of Reserve is een manier waarop Chainlink de transparantie biedt die gebruikers eisen.”

De service werd al gelanceerd in 2020, maar Chainlink Labs promoot de service nu actief na de ineenstorting van FTX.

Wat ooit de op een na grootste cryptocurrency-beurs was, heeft gisteren een Chapter 11 faillissement aangevraagd. Tevens wordt het nu onderzocht over de mogelijke verkeerde behandeling van klantenfondsen. Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, leende naar verluidt miljarden dollars aan activa van klanten aan handelsbedrijf Alameda Research, dat hij tot vorig jaar ook beheerde.

Als gevolg van deze fouten, zijn verschillende andere cryptocurrency-beurzen al bezig met het scheppen van meer transparantie. Zo kondigde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, aan dat hij stappen zal zetten om de transparantie, bewijs van reserves en verzekeringsfondsen aanzienlijk te vergroten. Chainlink reageerde ook hierop met het volgende:

“Crypto moet niet de fouten van het traditionele financiële systeem blijven herscheppen. Crypto zou moeten gaan over het bouwen van een open en transparante wereldeconomie. Laten we een betere Web3 bouwen op basis van Proof Not Promises.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!