Winklevoss eist bekendmaking nieuwe SEC-voorzitter voor verkiezingen

De Amerikaanse regering moet “actie ondernemen” om de cryptocurrency-industrie te informeren wie de leiding heeft over de effectenwaakhond voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen, aldus Gemini-medeoprichter Tyler Winklevoss.

“We moeten eisen te weten, onder andere, wie de volgende voorzitter van de SEC is voordat we naar de stembus gaan,” verklaarde Winklevoss in een lange X-post op 26 juli, terwijl hij onthulde dat hij en zijn broer Cameron Winklevoss, ook een Gemini-medeoprichter, onlangs waren uitgenodigd voor een evenement in het Witte Huis vanwege hun steun aan Donald Trump.

Winklevoss gelooft dat dit “perfect weergeeft” hoe de regering-Biden-Harris tegenover de crypto-industrie staat. “De Biden-Harris-regering had deze week de kans om de relatie met de crypto-industrie te resetten,” beweerde hij.

“Dit is de basis en zo maak je crypto bipartijdig. Geen giswerk meer. Geen hoop meer. Geen verrassingen meer. Onze industrie mag geen herhaling van de afgelopen 4 jaar tolereren,” voegde Winklevoss eraan toe:

“Eisen dat Harris, of wie de beslissingen ook neemt, actie onderneemt vóór november is de meest onpartijdige positie van allemaal. Als industrie moeten we hier volledig op één lijn zitten.”

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sinds februari 2021, is een controversieel figuur geworden in de crypto-industrie vanwege verschillende uitspraken en beslissingen die hij in de loop der jaren heeft genomen, die als anti-crypto worden beschouwd. Zijn termijn van vijf jaar eindigt in juni 2026.

Winklevoss hoopt dat politici crypto-evenementen vermijden

Hij deelde zijn hoop dat politici zullen stoppen met het bijwonen van Bitcoin (BTC) – en crypto-conferenties, in de overtuiging dat crypto zo mainstream zou moeten worden dat het geen debat meer nodig heeft.

“Alsof je naar een conferentie gaat over de vraag of e-mail of internet legaal of toegestaan ​​zou moeten zijn,” verklaarde hij.

Het bericht komt op dezelfde dag als de tweede dag van de Bitcoin2024-conferentie in Nashville. Onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. hield een toespraak waarin hij de rol van Bitcoin prees in het verbeteren van de Amerikaanse economie en de Amerikaanse manier van leven.

Hij beloofde op zijn eerste dag in functie een aantal uitvoeringsbesluiten te ondertekenen om het proces te starten.

Senator Cynthia Lummis en senator Tim Scott gaven hun presentatie op de tweede dag van het Bitcoin 2024-evenement in Nashville, Tennessee.

Vandaag, 27 juli, zal voormalig Amerikaans president Donald Trump het evenement leiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!