Bitcoin daalt nadat Mt. Gox $6 miljard verplaatst vanuit een cold wallet

Bitcoin (BTC) daalde meer dan 3% op 16 juli na hernieuwde zorgen over de failliete exchange Mt. Gox. Gegevens van TradingView lieten zien dat de BTC-prijs onder druk stond na het bereiken van $65.000 op Bitstamp. De daling begon toen BTC van Mt. Gox werd verplaatst tussen wallets die verband hielden met het rehabilitatieprogramma van de exchange.

Volgens crypto-inlichtingenbureau Arkham ging het om ongeveer 92.000 BTC (circa $5,7 miljard) die vanuit de cold wallet van Mt. Gox werd overgemaakt — ongeveer tweederde van de totale BTC-holdings van de exchange.

“Mt. Gox verplaatste 44.527 $BTC (2,84 miljard) naar een interne wallet 5 minuten geleden, waarschijnlijk ter voorbereiding op terugbetalingen,” verklaarde het onchain-analyseplatform Look Into Bitcoin op X.

Dergelijke gebeurtenissen rondom Mt. Gox, dat nu bezig is met het uitkeren van restituties aan schuldeisers die hun geld verloren toen de exchange meer dan tien jaar geleden werd gehackt en gesloten, hebben een negatief effect op de prijs, omdat markten vrezen voor massale BTC-verkopen.

Sommigen zijn echter van mening dat deze angsten overdreven zijn. “Hier is de volgende Bitcoin FUD,” schreef de populaire crypto-investeerder en YouTuber Quinten Francois als reactie op X. Zoals eerder gemeld, was de verkoopdruk die de markten de afgelopen weken verstoorde ook afkomstig van de Duitse regering, die haar voorraad in beslag genomen BTC nu heeft uitgeput.

De zorgen verstoorden wat wellicht de beste prestatie van Bitcoin in maanden was. BTC/USD bereikte voor het laatst $65.000 op 21 juni, een belangrijk niveau dat de kostprijsbasis van korte-termijn Bitcoin-houders vertegenwoordigt.

Deze kostprijsbasis, ook wel de gerealiseerde prijs genoemd, fungeert traditioneel als steun tijdens bull-markten en werd voor het laatst doorbroken in augustus 2023. Look Into Bitcoin plaatste de kostprijsbasis van korte-termijn houders op $64.835 op 15 juli.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!