Donald Trump memecoin stijgt 52% na moordaanslag

De prijs van de grootste Donald Trump memecoin, MAGA (TRUMP), steeg met meer dan 30% na een moordaanslag op de voormalige president van de Verenigde Staten terwijl hij op het podium sprak tijdens een bijeenkomst in Butler, Pennsylvania.

De op Ethereum (ETH) gebaseerde MAGA memecoin schoot snel omhoog van een prijs van $6,31 naar $10,36 direct na de moordaanslag, waardoor de totale marktkapitalisatie steeg van $293 miljoen naar $469 miljoen in minder dan 45 minuten, volgens gegevens van DexScreener.

Bron: DexScreener

De prijs van verschillende andere op Trump-geïnspireerde mememunten steeg ook na het nieuws.

De op Solana (SOL) gebaseerde memecoin Tremp (TREMP) sprong meer dan 63% omhoog in het uur na het nieuws, terwijl een andere memecoin genaamd MAGA Hat (MAGA) kortstondig met 21% steeg binnen dezelfde tijdspanne.

Trump sprak op het podium tijdens een bijeenkomst op 13 juli in Butler, Pennsylvania, toen er verschillende schoten werden afgevuurd vanuit een onbekende richting.

Trump greep naar zijn oor toen de schoten klonken en liet zich op de grond vallen terwijl agenten van de Amerikaanse Geheime Dienst zich haastten om hem te beschermen.

Terwijl hij door zijn beveiliging van het podium werd gehaald, vroeg Trump hen te pauzeren terwijl hij zijn vuist hief en naar de menigte riep.

Een officiële woordvoerder van Trumps campagne vertelde aan Associated Press dat de voormalige president “in orde” was na het incident en medische behandeling onderging in een lokale faciliteit.

“President Trump bedankt wetshandhavers en hulpdiensten voor hun snelle actie tijdens deze afschuwelijke daad,” zei woordvoerder Steven Cheung in een verklaring. “Hij is in orde en wordt nagekeken in een lokale medische faciliteit. Meer details volgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!