Maelstrom lanceert innovatief Bitcoin Grant Programma

Maelstrom heeft onlangs een nieuw Bitcoin Grant Programma geïntroduceerd, met als doel om innovatieve technische ontwikkelingen binnen het Bitcoin-netwerk te stimuleren. Dit programma, mede-opgericht door BitMEX’s Arthur Hayes, is gericht op het ondersteunen van ontwikkelaars die werken aan de technische vooruitgang van Bitcoin, met een focus op veerkracht, schaalbaarheid, censuurbestendigheid en privacy.

Overzicht van het Bitcoin Grant Programma

Het Bitcoin Grant Programma van Maelstrom is ontworpen om aanzienlijke technische verbeteringen in het grootste blockchain-netwerk ter wereld te bevorderen. Volgens de officiële aankondiging van Maelstrom wil het programma ontwikkelaars ondersteunen die bijdragen aan de groei van Bitcoin, vooral op het gebied van veerkracht, schaalbaarheid, censuurbestendigheid en privacy.

Details van de subsidies en aanvraagprocedure

Succesvolle aanvragers kunnen subsidies ontvangen variërend van $50.000 tot $150.000, uitbetaald over 12 maanden in maandelijkse termijnen in Bitcoin (BTC) of stablecoins zoals Circle’s USDC en Tether’s USDT. Ontvangers moeten bijdragen aan de technische vooruitgang van Bitcoin, bijvoorbeeld door pull requests of codebeoordelingen voor Bitcoin Core in te dienen. De deadline voor het indienen van aanvragen is 25 augustus, en de subsidies worden in het derde of vierde kwartaal van het jaar toegekend. Er is ruimte voor het stapelen van subsidies, maar de totale financiering is beperkt tot $250.000 per jaar.

Beoordelingscommissie en toezicht

De beoordelingscommissie wordt geleid door Arthur Hayes, Chief Investment Officer van Maelstrom, samen met Jonathan Bier, Chief Investment Officer van het in Londen gevestigde Farside Investors, die als Grant Programma Administrator zal optreden. Hayes, een voorstander van Bitcoin, deelde zijn enthousiasme op X (voorheen Twitter):

“Aankondiging van het Maelstrom Fund’s Bitcoin Developer Grant Programma. Als trouwe volgelingen van Lord Satoshi doen we onze plicht om het woord te verspreiden.”

Maelstrom’s investeringsportefeuille

Maelstrom’s diverse investeringsportefeuille omvat innovatieve projecten zoals Pendle Finance, waarmee gebruikers toekomstige opbrengsten kunnen tokeniseren en verhandelen. Hayes heeft dit protocol geprezen als de belangrijkste derivatenbeurs. Andere investeringen van Maelstrom omvatten de Bitcoin trading applicatie Oyl en het modulaire netwerkproject Elixir. Daarnaast is Maelstrom een oprichtend adviseur van het synthetische dollarprotocol Ethena, wat hun toewijding aan technologische innovatie binnen het crypto-ecosysteem benadrukt.

Conclusie

Het Bitcoin Grant Programma van Maelstrom vertegenwoordigt een belangrijke stap naar de verbetering van Bitcoin’s technische infrastructuur, met een nadruk op veerkracht, schaalbaarheid, censuurbestendigheid en privacy. Met de aankomende aanvragen en toekenningen zullen de komende maanden waarschijnlijk getuige zijn van baanbrekende ontwikkelingen binnen het Bitcoin-netwerk, aangedreven door getalenteerde ontwikkelaars die worden ondersteund door Maelstrom’s financiering. Dit initiatief onderstreept niet alleen Maelstrom’s toewijding aan Bitcoin, maar dient ook als een voorbeeld voor andere organisaties binnen het crypto-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!