Diepere duik in Bitcoin en Ethereum – Wat kunnen we verwachten?

In deze update kijken we naar de huidige stand van zaken in de cryptomarkt, met een specifieke focus op Bitcoin (BTC) en enkele belangrijke altcoins, zoals Ethereum (ETH). We analyseren recente prijspatronen, technische indicatoren en markttrends om een beter beeld te krijgen van wat de nabije toekomst kan brengen.

Bitcoin: Een diepere duik

Bitcoin lijkt eindelijk een beetje te stabiliseren na de flinke daling van de afgelopen week. Op de dagelijkse grafiek is een sterke hammer candle te zien. Dit patroon, dat vaak gevolgd wordt door minimaal één groene candle, een dead cat bounce, of zelfs een herstel, geeft aan dat er mogelijk een tijdelijke stijging aankomt.

Een dead cat bounce is een kortdurende opleving in de prijs na een scherpe daling, waarna de daling meestal weer wordt hervat. Dit fenomeen ontstaat vaak doordat beleggers denken dat de bodem is bereikt, maar dit blijkt uiteindelijk slechts tijdelijk te zijn.

Op dit moment is niets nog zeker, gezien we pas net van de daling komen. Zelf verwacht ik een dead cat bounce. Hoewel er bullish divergences zichtbaar zijn, wat kan wijzen op een naderende bounce, moeten we nog afwachten hoe de markt zich ontwikkelt.

Absorptie

Een belangrijk aspect om te benadrukken is de absorptie die we zien. Absorptie treedt op wanneer er sterke kooporders (limit orders) zijn die de prijs ondersteunen ondanks aanzienlijke verkoopdruk. Dit betekent dat grote spelers in de markt vertrouwen hebben in een toekomstige prijsstijging en bereid zijn om op deze niveaus in te stappen. Zonder deze kooporders had de prijs waarschijnlijk nog verder kunnen dalen. Dit is een positief signaal, omdat het aangeeft dat er nog steeds vertrouwen is in een opwaartse beweging in deze cyclus.

USDT.D laat iets interessants zien

USDT.D (de dominantie van Tether $USDT) vertoont momenteel een shooting star candle terwijl Bitcoin een hammer candle vertoont. Een shooting star candle duidt vaak op een lokale top, wat betekent dat USDT.D mogelijk afkoelt, waardoor Bitcoin ruimte krijgt om te herstellen in de korte termijn. Dit zou een positief teken kunnen zijn voor de prijs van Bitcoin.

Ethereum blijft sterk

Ethereum houdt nog steeds zijn support, wat cruciaal is voor de ETH bulls. Zolang ETH deze support behoudt, blijft de bullish structuur intact. Het niet zetten van een lagere low is een positief teken. Mocht ETH echter deze support verliezen en eronder sluiten, dan zou dit een sterke bearish indicatie zijn. Voor nu blijft de support intact, wat een goed teken is.

$TOTAL1

De totale marktkapitalisatie ($TOTAL1) vindt momenteel support op de onderste diagonale lijn en vormt een descending broadening wedge. Dit patroon is over het algemeen bullish. Als de support standhoudt, kunnen we een scenario verwachten waarin de prijs nog een keer richting de lows gaat, een basis vormt, en lang rangen voordat we in Q4 2024 verder omhoog gaan.

Daarnaast houdt $TOTAL1 momenteel stand op de 2W bullmarket support band. Deze band is historisch gezien een sterke supportzone en heeft in het verleden vaak geleid tot hogere prijzen in de maanden daarna.

Conclusie

De cryptomarkt laat tekenen van stabilisatie zien na een periode van volatiliteit. Hoewel niets zeker is, zijn er meerdere signalen die wijzen op een mogelijke tijdelijke opleving. Het is belangrijk om de komende dagen de markten nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op eventuele verdere bewegingen.

Bedankt voor het lezen van onze update. We hopen dat deze analyse je helpt bij het begrijpen van de huidige markttrends en je voorziet van waardevolle inzichten. Blijf onze website bezoeken voor de laatste updates en analyses in de cryptowereld.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!