Bitcoin whales verplaatsen $58 miljoen na decennium van stilte

Twee zeer vroege Bitcoin-bezitters hebben plotseling tientallen miljoenen dollars aan Bitcoin (BTC) verplaatst na meer dan 10 jaar inactiviteit.

Gegevens van Whale Alert meldden het abrupte ontwaken van een oude BTC-wallet die 1.004 BTC ter waarde van $56,92 miljoen verplaatste na 10,6 jaar inactiviteit.

On-chain gegevens tonen aan dat de whale de BTC eerst naar een onbekende portemonnee verplaatste voordat hij deze naar een andere portemonnee van onbekende oorsprong overzette, waar de Bitcoin-voorraad momenteel zit.

Volgens Bitinfocharts heeft de kapitaalkrachtige belegger meer dan $1,132 miljoen besteed aan het accumuleren van de BTC-schat in 2013 en 2014, toen Bitcoin onder de $800 handelde, wat wijst op een winst van meer dan 4.920% na een decennium van vasthouden.

Whale Alert heeft ook een andere oude Bitcoin-houder waargenomen die 20 BTC ter waarde van $1,41 miljoen verplaatste na meer dan 11 jaar inactiviteit. Volgens on-chain gegevens heeft de entiteit de BTC naar een onbekende portemonnee verplaatst voordat de Bitcoin-schat naar een andere onbekende portemonnee werd overgebracht.

Gegevens van Bitinfocharts tonen aan dat de investeerder $1.676 heeft besteed om de Bitcoin-voorraad te verzamelen in juli 2013, toen BTC rond de $80 handelde, wat suggereert dat de winst na 11 jaar inactiviteit bijna 68.000% bedraagt.

Geen van de Bitcoin-voorraden werd naar bekende crypto-uitwisselingsadressen gestuurd, waar ze mogelijk op de open markt verkocht zouden kunnen worden. Dat zulke whales plotseling in actie komen, is al wel eerder gebeurd dit jaar. Zo ontwaakte er in maart een whale die zelfs al 14 jaar inactief was.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $57.700, een stijging van meer dan 2% in de afgelopen dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!