Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar aan inactiviteit

In een dramatische wending van gebeurtenissen is een slapende whale uit de beginjaren van Bitcoin tevoorschijn gekomen uit de diepten van de cryptogeschiedenis om een monumentale zet te maken.

Spot On Chain heeft gemeld dat deze oude Bitcoin-bezitter, die 14 jaar lang inactief was geweest, de markt heeft verrast door maar liefst 1.000 BTC naar Coinbase te sturen. Deze buit, nu gewaardeerd op een verbluffende $67,1 miljoen, werd geslagen in 2010, toen de prijs van Bitcoin slechts een fractie was van de huidige waarde, wat wijst op een potentieel winst van ongeveer $60 miljoen.

Deze onverwachte ontwaking viel samen met de piek van Bitcoin naar een all-time high van $69.000, om vervolgens snel gevolgd te worden door een scherpe neergang. De daaropvolgende marktcrash zag Bitcoin-prijzen met 14% dalen tot $59.000, wat paniek veroorzaakte onder handelaren.

Volgens CoinGlass werd er in slechts 24 uur voor meer dan $1 miljard aan posities geliquideerd, waarbij longposities een aanzienlijke $796,95 miljoen van dat bedrag vertegenwoordigden. De verschijning van deze oude whale wordt al lange tijd beschouwd als een voorbode van marktonrust, vaak een golf van verkopen en toenemende druk aangevend.

Het lijkt erop dat de geschiedenis zich opnieuw heeft herhaald, waardoor twijfel is ontstaan over de stabiliteit van de huidige bullmarkt. De opkomst van deze whale roept vragen op over de mogelijke aanwezigheid van andere slapende BTC-houders, die op de loer liggen in de schaduwen van de crypto-geschiedenis.

Terwijl de cryptocurrency-markt evolueert van zijn bescheiden begin tot een industrie van meerdere biljoenen dollars, dragen de acties van deze vroege adoptanten aanzienlijk gewicht. De plotselinge opleving van een whale uit het Satoshi-tijdperk dient als een schrijnende herinnering aan de onvoorspelbare krachten die op het crypto-landschap spelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!