Scammer haalt $380.000 op met nep-presale van Iggy Azalea (IGGY)-token

Sahil Arora, een beruchte promotor van cryptomunten, haalde $380.000 op tijdens een presale voor een token waarvan hij beweerde dat het de officiële cryptocurrency van Iggy Azalea zou zijn. Meer dan een maand later begonnen fondsen uit de portemonnee weg te vloeien, maar deelnemers klagen nog steeds dat ze geen tokens hebben ontvangen.

Deelnemers verliezen duizenden aan SOL

Een presale-deelnemer vertelde dat hij 5 Solana (SOL) ($670) vanuit twee verschillende portefeuilles had gestuurd en dat Arora het simpelweg hield. Een andere deelnemer zei:

“Ik heb er 3 SOL ($400) in gestopt, nooit iets ontvangen. Ik ben verbaasd dat niemand hem hierover aanspreekt.”

Op vragen over de status van de presale-fondsen en waarom de verzamelde SOL is verplaatst, zei Arora dat hij eenvoudigweg zijn portefeuilles “verschuift”. Maar een deel van die SOL, ongeveer $100.000, is naar gecentraliseerde beurzen verplaatst, waarschijnlijk om te worden verkocht. Arora beweert dat de presale-kopers al “goed verzorgd zijn” en zegt dat tegenstrijdige beweringen betekenen dat men de gebeurtenissen niet “goed volgt”.

Voor de lancering van haar werkelijke token MOTHER, had Iggy Azalea Arora eerder aangekondigd dat ze een memecoin genaamd IGGY via hem zou lanceren. Arora, bekend om zijn lancering van beroemdheids-tokens zoals die van Caitlyn Jenner en Rich the Kid, kreeg snel $380.000 binnen toen hij presale-fondsen begon op te halen.

Een “presale” van tokens is een veelvoorkomende tactiek onder makers van memecoins, vaak met rampzalige gevolgen voor vroege kopers. Soms behalen vroege investeerders echter enorme rendementen, daarom ontstaat FOMO.

Arora lanceerde zijn IGGY-token, dat beperkt succes kende en kort na de lancering op Pump.fun, een on-chain memecoin-fabriek, net onder een marktkapitalisatie van $3 miljoen piekte. Voordat zijn token kon stijgen, nam Azalea afstand van Arora en lanceerde ze haar officiële token MOTHER, dat binnen 24 uur een marktkapitalisatie van $26 miljoen bereikte.

Nog steeds $380.000 in de IGGY presale-portemonnee

Toen Arora de publieke aandacht naar nieuwe ondernemingen verlegde, raakte de portemonnee uit het collectieve bewustzijn van de cryptowereld. Op 8 juni stuurde de portemonnee 663 SOL ($89.800) naar een portemonnee die begint met “8A9jAg”, die vervolgens een vergelijkbaar bedrag naar Binance stuurde, ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange. Dit betekent doorgaans dat de cryptovaluta vervolgens wordt verkocht voor een fiatvaluta, zoals Amerikaanse dollars. Naast deze transactie stuurde de presale-portemonnee 70 SOL ($9.485) naar een andere portemonnee (E29zE9), die vervolgens 93 SOL ($12.500) naar Binance stuurde.

Gedurende de afgelopen maand heeft de presale-portemonnee meer dan 2.296 SOL ($311.000) verplaatst. Sommige van deze fondsen zijn naar verschillende portemonnees verplaatst, sommige naar tussenliggende portemonnees voordat ze naar gecentraliseerde exchanges werden overgemaakt, en sommige Solana werd gebruikt om nieuwe tokens te lanceren op Pump.fun.

Presale-deelnemers hebben nog steeds geen IGGY-tokens ontvangen

Een presale-deelnemer vertelde: “Ik zou graag zien dat hij uit Dubai wordt gedeporteerd en in de gevangenis belandt lol, maar ik denk niet dat het erg waarschijnlijk is,” refererend aan het uitblijven van hun airdrop, zei een andere gebruiker: “Geen airdrop, geen teruggave”.

Zelfs als Arora vandaag besluit om eindelijk de tokens te airdroppen, is IGGY bijna 98% gedaald sinds zijn hoogste punt, kort na de lancering. Het officiële Azalea-token MOTHER daarentegen is in een vergelijkbare periode met meer dan 137% gestegen.

“Ik wil mijn SOL voor 100% terugbetaald hebben,” zei een andere presale-deelnemer, toen hem werd gevraagd of hij op dit punt nog tokens wilde ontvangen. Hij ging verder met:

“Toen had hij nog intentie om munten te sturen naar een paar honderdduizend, nu heeft hij al zijn reputatie verloren.'”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!