Memecoins zijn hard geraakt door negatieve sentiment

Bitcoin, altcoins en memecoins vertonen momenteel een neerwaartse trend, wat de optimistische vooruitzichten van de afgelopen twee weken heeft gedempt. Aan het eind van juli vond een correctie plaats die de winsten in de memecoin-markt tenietdeed, ondanks positieve verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2024. Terwijl de cryptocurrencies onder druk staan, verkopen gebruikers massaal hun bezittingen, waarbij grote volumes naar de beurzen worden verplaatst.

Memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) zijn leidend in de markt en beïnvloeden ook de sentimenten van gerelateerde activa. Op het moment van schrijven bedraagt de totale marktwaarde van de cryptomarkt $2,13 biljoen, wat een daling van 4% betekent in de afgelopen 24 uur. De marktwaarde van memecoins is met 14% gedaald tot $44,3 miljard. Deze forse daling van memecoins in vergelijking met andere activa heeft verschillende meningen over de toekomst van deze activaklasse opgeroepen.

Dogecoin lijdt maandelijkse verliezen

Memecoins zijn bekend om hun volatiliteit en snelle prijsbewegingen, wat de recente daling binnen de bredere cryptomarkt verklaart. Dogecoin wordt momenteel verhandeld op $0,1081, wat een daling van 9% vandaag betekent en een wekelijkse daling van 13,5%. Deze prijsdaling heeft geleid tot massale verkopen binnen de gemeenschap.

memecoin dogecoin

De neerwaartse trend van Dogecoin heeft in de afgelopen maand meer dan 33% van zijn waarde verloren, waardoor een aanzienlijk deel van de winsten uit de laatste bull-cyclus is weggevaagd. De marktkapitalisatie van DOGE staat op $15,6 miljard, terwijl het dagelijkse handelsvolume $1,1 miljard bedraagt.

Houders van Dogecoin speculeren op toekomstige trends en hopen op een ommekeer door macro-economische ontwikkelingen.

Algemene daling van memecoins

De negatieve sentimenten zijn zichtbaar in meerdere sectoren binnen de crypto-ruimte. De prijs van Shiba Inu is met 8,3% gedaald, wat een wekelijkse daling van meer dan 13% betekent. Evenzo daalden PEPE, Dogewifhat en BONK respectievelijk met 7,1%, 3,5% en 1,8%, wat bijdraagt aan een bredere neerwaartse trend in crypto-activa. Toch zou een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve kunnen leiden tot een hernieuwde toestroom van fondsen naar risicovolle activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!