QCP ziet tekenen van Bitcoin-bodem en ziet miners capituleren

QCP, een handelsfirma, heeft belangrijke ontwikkelingen in de cryptocurrency-markt onthuld. De recente daling van Bitcoin onder $59.000 wijst op sterke verkoopdruk, waarbij QCP-analisten wijzen op capitulatie van miners als een mogelijke indicator van een marktbodem.

Bitcoin (BTC) is onder het belangrijke ondersteuningsniveau van $60.000 gezakt en heeft een dieptepunt van $57.875 bereikt. QCP meldde via Telegram dat Bitcoin-miners “tekenen van capitulatie” vertonen, wat historisch gezien samenhangt met prijsbodems, en verwees naar een soortgelijke daling van de hash-snelheid in 2022 toen BTC naar $17.000 daalde.

Ondanks de verkoopdruk blijft de optiemarkt optimistisch, met veel interesse in Ethereum (ETH) call-opties voor vervaldata in september en december, wat duidt op een positief sentiment voor ETH.

QCP-analisten identificeerden verschillende factoren die de huidige neerwaartse trend kunnen keren. Zowel Bitcoin als Ethereum hebben aanzienlijke liquidatieclusters aan de bovenkant, wat kan leiden tot short squeezes en hogere prijzen. Bovendien zou de goedkeuring van S-1 formulieren voor ETH een aanzienlijke prijsstijging kunnen veroorzaken.

QCP-analisten stelden ook een handelsstrategie voor, gericht op ETH KIKOs (Knock-In, Knock-Out) om beleggers te beschermen tegen dalingen. Deze strategie omvat het verkopen van een 3k Put met een knock-in op 2.5k en het kopen van een 3.6k Call met een knock-out op 5.5k, allemaal met vervaldatum op 27 september 2024.

Deze strategie heeft geen kosten en biedt een maximale uitbetaling van 271,96% per jaar of USD 1.900 per ETH als de spotprijs net onder $5.500 eindigt. Als de spotprijs onder $2.500 daalt bij verval, zouden beleggers echter verplicht zijn om ETH te kopen voor $3.000.

Gegevens van Coinglass tonen aan dat de totale crypto-liquidaties in de afgelopen 24 uur met 114% zijn gestegen tot $265 miljoen, terwijl de wereldwijde marktkapitalisatie naar een dieptepunt van twee maanden is gedaald. Julio Moreno, hoofd onderzoek bij CryptoQuant, merkte op dat als de prijzen deze zomer niet aanzienlijk herstellen, de markt waarschijnlijk miner capitulatie zal zien, omdat de hashprijs (gemiddelde miner-inkomsten per hash) blijft dalen na de laatste halvering.

Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju kunnen miners capituleren of wachten tot de Bitcoin-prijs boven $58.000 stijgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!