Robert Kiyosaki wacht op het juiste moment om Bitcoin te kopen

De koers van Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen een flinke daling ingezet. Op 24 juni bereikte Bitcoin een dieptepunt en daalde kort onder de $60.000, volgens gegevens van CoinGecko.

De recente Bitcoin-crash kwam deels door het nieuws dat Mount Gox in juli $9 miljard aan BTC aan gedupeerden zal uitbetalen. Ondanks de bearish trend ziet Robert Kiyosaki dit als een kans om zijn Bitcoin-bezit te vergroten.

In een bericht op X deelde hij met zijn 2,5 miljoen volgers enkele belangrijke inzichten over de handel in de huidige financiële markten. Hij zei dat veel mensen nu tijdens de Bitcoin-daling aan het verkopen zijn, maar dat hij zich juist voorbereidt om meer BTC te kopen.

“Alle markten gaan op en neer… Veel mensen verdienen veel geld met het ‘handelen’ op markten”, twitterde Kiyosaki. Hij merkte echter op: “Het probleem met het ‘verhandelen’ van activa zijn belastingen, met name ‘korte termijn’ vermogenswinstbelastingen.”

In plaats daarvan past hij liever de beleggingsstrategie van Warren Buffett toe op Bitcoin: het kopen van activa voor de lange termijn en ze vast te houden.

Kiyosaki heeft Bitcoin herhaaldelijk geprezen omdat het een schaars en eindig bezit is, vergelijkbaar met edelmetalen zoals goud en zilver. Eerder in juni zei hij dat de cryptocurrency de gemakkelijkste manier is om miljonair te worden en voorspelde dat BTC in augustus $350.000 zal bereiken. Hij heeft beleggers ook herhaaldelijk aangespoord om de Amerikaanse dollar te verruilen voor Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!