Crypto Bitlord hint op SEC-onderzoek naar Solana

Crypto Bitlord, een invloedrijke figuur in de cryptowereld, heeft recentelijk geruchten verspreid over Solana (SOL), waarvan hij gelooft dat deze binnenkort openbaar zullen worden. Hij suggereerde dat er mogelijk een onderzoek gaande is naar Solana na de recente opwinding rond Ethereum.

Deze speculaties hebben geleid tot aanzienlijke scepsis binnen de Solana gemeenschap. Crypto Bitlord benadrukte dit door te verklaren dat hij al veel reacties had gezien die neerkwamen op het ontkennen van de situatie. Hij voegde eraan toe dat het triest is wanneer mensen verstrikt raken in zaken die ze niet begrijpen en hierdoor financiële verliezen lijden.

Het nieuws over mogelijk onderzoek naar Solana doet denken aan eerdere kritiek op Ethereum (ETH). Nadat de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar Ethereum 2.0 had afgerond, kwam Solana onder vuur te liggen vanwege debatten over haar juridische status. Deze discussies kregen echter pas echt aandacht toen de recente speculaties opdoken.

In reactie op deze geruchten daalde de prijs van Solana bijna 8% tot $124. Hoewel deze daling mogelijk niet direct verband houdt met de geruchten, kan het wel zijn invloed hebben gehad samen met andere marktfactoren. Daarnaast was er een aanzienlijke verkoop van SOL, waarbij investeerders in paniek hun posities liquideerden om verliezen te beperken, volgens Coinglass.

Lucie, de marketingleider van Shiba Inu (SHIB), heeft ook bezorgdheid geuit over de Solana gemeenschap. Ze waarschuwde dat accounts van beroemdheden die SOL-adressen plaatsen waarschijnlijk zijn gehackt en spoorde mensen aan voorzichtig te zijn om oplichting te voorkomen. Hoewel deze gebeurtenissen de aandacht voor het Solana ecosysteem hebben vergroot, bevestigen ze niet de geruchten verspreid door Crypto Bitlord.

Over Crypto Bitlord

Crypto Bitlord heeft een opmerkelijke geschiedenis in de cryptocurrency ruimte. Hij was een vroege bijdrager aan de Ethereum ICO en adopteerde Bitcoin al in 2012. Hij heeft ook projecten zoals ADA en Dot/KUSAMA vanaf het begin ondersteund. Zijn talent voor het herkennen van vroege trends omvatte ook de ondersteuning van miljarden-dollar meme-coins zoals Shiba Inu (SHIB), Floki (FLOKI) en Pepe Coin (PEPE).

Desondanks heeft zijn reputatie schade opgelopen door een controversiële rug pull. In november 2023 haalde hij $5 miljoen op voor een mysterieus project (MOLLY) dat snel in waarde daalde, wat leidde tot beschuldigingen van fraude. Dit werpt twijfels op over de legitimiteit van de geruchten over het onderzoek naar Solana.

SEC sluit Ethereum onderzoek af

In tegenstelling tot de situatie van Solana heeft Ethereum recentelijk positieve ontwikkelingen doorgemaakt. ConsenSys, een Ethereum-softwarebedrijf, heeft onlangs contact opgenomen met de SEC om opheldering te krijgen over het onderzoek naar Ethereum 2.0. Na ontvangst van duidelijkheid over de goedkeuring van een Spot Ethereum ETF, kondigde ConsenSys aan dat de SEC haar onderzoek naar Ethereum 2.0 heeft afgerond.

Dit besluit bevestigde dat transacties met ETH niet worden beschouwd als effectenhandel. ConsenSys sprak van een grote overwinning voor Ethereum-ontwikkelaars en de industrie. Het benadrukte echter ook de voortdurende uitdagingen op het gebied van regelgeving waarmee de crypto-industrie wordt geconfronteerd. Duidelijke richtlijnen zijn essentieel voor de verdere vooruitgang van crypto-technologieën en innovaties.

Intussen zijn de geruchten over Solana naar voren gekomen te midden van de aanvraag van 3iQ’s Solana Fund in Canada, dat beweert de eerste Solana ETP in Noord-Amerika te zijn. Deze situatie toont parallellen met de regelgevende uitdagingen van Ethereum, wat heeft geleid tot een voorzichtige benadering onder deelnemers in de industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!