Bernstein deelt visie op toekomst van spot Ethereum ETF’s

Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) zullen naar verwachting vraag aantrekken, maar zullen waarschijnlijk op kleinere schaal plaatsvinden in vergelijking met hun Bitcoin (BTC) tegenhangers, volgens een onderzoeksrapport gepubliceerd door Bernstein.

Het rapport benadrukt dat spot ETH ETF’s, zodra ze zijn goedgekeurd voor handel, een beroep zullen doen op dezelfde vraagbronnen als BTC ETF’s, maar niet hetzelfde volume zullen bereiken. De analisten, Gautam Chhugani en Mahika Sapra, merken op dat het ontbreken van een stakingfunctie in de ETF de conversie zou kunnen beperken.

Ze merken ook op dat basishandel, wat betekent dat je tegelijkertijd de spot ETF koopt en het futures-contract verkoopt om te wachten op prijsconvergentie, in de loop van de tijd aan kracht zal winnen door de liquiditeit op de ETF-markt te vergroten.

Adoptiecyclus blijft intact

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs belangrijke registratieaanvragen van emittenten goedgekeurd, waardoor spot Ethereum ETF’s dichter bij de lancering komen voor beleggers in de Verenigde Staten. De analisten van Bernstein beschrijven het als volgt:

“Als het primaire tokenisatieplatform heeft ETH een sterke use case voor zowel stablecoin-betalingen als de tokenisatie van traditionele activa en fondsen.”

Zoals eerder vandaag aangegeven, benadrukken de analisten ook de noodzaak van een robuuster regelgevingskader voor Ethereum en andere digitale activa. Om dit te realiseren zou een overwinning van de Republikeinen, bij de Amerikaanse verkiezingen later dit jaar, enorm kunnen helpen.

Het rapport van Bernstein betoogt echter dat, ondanks de recente neergang op de cryptomarkt, “de structurele adoptiecyclus intact blijft.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!