Deze Amerikaanse verkiezingsuitslag kan Bitcoin lanceren, aldus Bernstein

In een analyse van Bernstein, een toonaangevend onderzoeks- en beursvennootschap, benadrukken analisten het potentieel voor cryptocurrency om te stijgen na een overwinning van de Republikeinse Partij bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze suggereren dat een Republikeinse overwinning voor een gunstig regelgevingsklimaat zou kunnen zorgen, waardoor investeringen in crypto-activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zouden kunnen worden gestimuleerd.

Analisten optimistisch ondanks de uitstroom van Bitcoin ETF’s

Bernstein-analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra observeren een tijdelijk bearish sentiment op de cryptocurrency-markt, vooral nu spot Bitcoin ETF’s een zesdaagse reeks van $100 miljoen plus dagelijkse netto-uitstromen ervaren. Ondanks dat deze uitstroom bijna $1 miljard bedraagt, blijven de analisten optimistisch over de toekomst. Ze merken op dat deze fondsen sinds hun oprichting in januari een netto-instroom van meer dan 14 miljard dollar hebben geaccumuleerd, wat vooral de drijvende kracht is achter de prijsstijging van Bitcoin met 75% in het eerste kwartaal.

Bovendien anticiperen de analisten op belangrijke ontwikkelingen in de komende maanden. Ze voorspellen dat grote particuliere bankplatforms binnenkort Bitcoin ETF’s zullen white listen, een stap die naar verwachting een game-changer zal zijn voor de portefeuille-allocaties van Bitcoin. Deze goedkeuring zou de penetratie onder nieuwe adviseurs kunnen vergroten en de portefeuilleallocaties van beleggers kunnen uitbreiden.

Republikeinen kunnen marktadoptie stimuleren

De mogelijkheid van een overwinning van de Republikeinen bij de komende verkiezingen is van cruciaal belang voor de cryptocurrency-markt. Volgens Bernstein-analisten zou een Republikeinse overwinning crypto kunnen positioneren als een primaire ‘Trump-handel’, waarbij de markt aanzienlijke winsten zou kunnen boeken als gevolg van de pro-crypto-houding van de regering.

Deze verschuiving in het bestuur zal naar verwachting een cryptovriendelijker regelgevingsklimaat bevorderen, wat de adoptie en integratie van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in reguliere financiële systemen zou kunnen bevorderen.

De analisten concluderen dat ondanks de huidige marktdalingen de structurele cyclus van adoptie van cryptocurrency sterk blijft. Ze beschouwen elke zwakte op de korte termijn als een kans voor investeerders om op een aantrekkelijk niveau in te stappen, en voorspellen dat de nieuwe crypto-bull-cyclus meerdere jaren zou kunnen bestrijken, gedreven door voortdurende adoptie en gunstige politieke ontwikkelingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!