AI-altcoins stijgen flink nadat Nvidia het grootste bedrijf ter wereld geworden is

De marktkapitalisatie voor AI-gerelateerde altcoins is de afgelopen 24 uur met ruim 15% gestegen als reactie op de winsten van het kunstmatige-intelligentiebedrijf Nvidia. Nu de chipmaker Microsoft overstijgt om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden, hebben blockchain-projecten gericht op kunstmatige intelligentie ook een toegenomen belangstelling voor hun tokens gezien.

Volgens gegevens van CoinGecko is de marktkapitalisatie voor AI-gerelateerde altcoins met 15,5% gestegen tot $30,25 miljard. Het handelsvolume voor deze tokens is ook toegenomen, waarbij het 24-uursvolume nu $2,28 miljard bedraagt.

FET en AGIX de meest populaire AI-altcoins

FET profiteerde flink van de recente hype omtrent AI-altcoins en is vandaag met 28% gestegen. FET is de native cryptocurrency van Fetch.ai, een blockchain die zich richt op machine learning. Tevens steeg de munt van SingularityNET (AGIX) ook in dezelfde periode met 26%, terwijl OCEAN van Ocean Protocol met tevens met 24% steeg.

In juli zullen de drie bovenstaande projecten fuseren om een ​​kunstmatige superintelligentie te creëren met één token, ASI. Andere top AI-tokens, zoals Render (RNDR), Internet Protocol (ICP), The Graph (GRT) en Near Protocol (NEAR), zagen ook winsten variërend tussen 5% en 9%.

De grootste winnaars waren echter minder bekende projecten, zoals AI-beeldgenerator 2dai.io. De altcoins is de afgelopen dag met 33% gestegen. Het platform kan video’s van maximaal 20 seconden genereren en ondersteunt tekst- en beeld-naar-video-conversies.

Nvidia blijft stijgen

De aandelenkoers van Nvidia bereikte dinsdag een recordhoogte van ongeveer $136, waarmee het Microsoft inhaalde als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van $3,34 biljoen. Deskundigen zijn nu van mening dat de race om het eerste bedrijf met een waarde van $4 biljoen te worden, zou gaan tussen Nvidia, Microsoft en Apple.

De winsten van Nvidia onderstrepen de kracht van de AI-waanzin, die begon met ChatGPT van OpenAI in 2022. Hoewel velen aanvankelijk dachten dat dit een zeepbel was, suggereert de verdubbeling van de NVDA-waarde dit jaar tot nu toe dat de belangstelling voor AI zeer hoog blijft. Het bedrijf lijkt nu gepositioneerd om te blijven profiteren van de vraag naar hoogwaardige chips die worden gebruikt bij het trainen van AI-modellen. Het bedrijf heeft onlangs een aandelensplitsing van 1/10 doorgevoerd om zijn aandelen betaalbaarder te maken voor nieuwe kopers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!