Crypto-analyse: Cruciale fase voor Bitcoin en altcoins

In deze wekelijkse update bekijken we de huidige stand van zaken voor Bitcoin (BTC) en altcoins. Terwijl Bitcoin zich op een belangrijk punt bevindt en mogelijk een opwaartse beweging kan maken, blijven altcoins kwetsbaar. Laten we dieper ingaan op de details en de mogelijke scenario’s die zich kunnen ontvouwen.

Bitcoin (BTC/USD)

Bitcoin is momenteel bezig zijn CME gap te vullen. Dit proces zou mogelijk kunnen resulteren in de vorming van een rechter schouder, wat een push omhoog zou kunnen veroorzaken. Hoewel deze scenario mogelijk is, verwacht ik dat de rest van de week nog zwaar kan worden voor altcoins, vooral als vandaag groen is en morgen rood. Altcoins hebben het momenteel erg moeilijk en ik denk dat dit zo zal blijven totdat de ETH ETF’s in werking treden.

Er is echter wel enige absorptie zichtbaar bij Bitcoin. Dit betekent dat de SPOT CVD (Cumulative Volume Delta) omlaag gaat terwijl de prijs hoger blijft. Absorptie treedt op wanneer er veel verkopen zijn, maar de prijs wordt ondersteund door sterke kooporders (limit orders) die de prijs hoger houden. Dit is vaak een teken van sterkte.

Mocht Bitcoin deze range houden, dan verwacht ik dat we hierin blijven rangen voor een tijdje. Mocht de range verloren gaan, dan bieden de diagonale weerstand en de weekly bull market support band op $63K en $61K een tweede supportniveau.

$OTHERS

$OTHERS (crypto total market cap excl. top 10) ziet er momenteel zwak uit. We verliezen op dit moment support en het lijkt erop alsof we de horizontale weerstand gaan testen.

$TOTAL3

$TOTAL3 lijkt hier een descending triangle te vormen. Hoewel we boven de bull market support band zijn gesloten op de weekly, ziet het er nu niet goed uit. Zodra Bitcoin meer zakt, denk ik dat $TOTAL3 zijn support zal verliezen.

Conclusie

Samengevat bevinden we ons in een cruciale fase. Bitcoin toont enige sterkte met absorptie, maar moet boven de huidige support blijven om verdere dalingen te voorkomen. Altcoins blijven kwetsbaar, vooral zonder duidelijke bullish katalysatoren zoals de goedkeuring van de ETH ETF’s. Het behouden van de huidige ranges is essentieel om verdere zwakte te vermijden. De komende dagen zullen bepalend zijn voor de richting van de markt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!