Bitcoin koers zal naar $86.668 moeten stijgen om miningkosten te dekken, aldus analist

Bitcoin-miners zitten momenteel in een lastige situatie vanwege de toenemende verkoopdruk op hun BTC-bezit en de daaruit voortvloeiende impact op de prijs van het actief. Een analyse van een gerenommeerde handelaar wijst er zelfs op dat het op dit prijsniveau niet rendabel is voor miners om de koningsmunt te ontginnen.

De cryptocurrency-analist Ali Martinez deelde op 15 juni dat miners nog steeds een cruciale rol spelen bij het dicteren van de Bitcoin koers en deze mogelijk naar een recordhoogte kunnen brengen. Volgens de analist bedragen de gemiddelde miningkosten van Bitcoin momenteel $86.668. Historisch gezien is Bitcoin consequent boven dit cruciale niveau gestegen, wat een sterke bullish indicator voor de cryptocurrency oplevert. Hij beschreef het als volgt:

“De gemiddelde miningkosten van Bitcoin bedragen momenteel $86.668. En raad eens? Historisch gezien stijgt de $BTC altijd boven de gemiddelde miningkosten.”

De expert deelde de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroMicro, die een gedetailleerde visualisatie laat zien van de gemiddelde miningkosten van Bitcoin, de marktprijs en de verhouding tussen deze twee statistieken in de loop van de tijd. Opvallend is dat de gemiddelde miningkosten en -prijs van Bitcoin over het algemeen parallel zijn gegaan, waarbij de waardering van Bitcoin vaak hoger is dan de miningkosten, vooral tijdens bullish fasen.

Van medio 2016 tot begin 2018 steeg de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld aanzienlijk boven de miningkosten. Soortgelijke patronen zijn waarneembaar in de periodes tot 2021 en medio 2023.

Tegelijkertijd vlakten de gemiddelde miningkosten ten opzichte van de prijsverhouding van Bitcoin af over een 30-daags voortschrijdend gemiddelde (MA). Ze vertoonden een cyclisch patroon, met dalen die overeenkomen met perioden waarin de Bitcoin koers de miningkosten ver overstegen. Historisch gezien zijn deze dips vaak voorafgegaan aan verdere prijsstijgingen, wat versterkt dat de miningkosten een cruciaal ondersteuningsniveau zijn voor de marktprijs van Bitcoin.

Met de gemiddelde mining-kosten van Bitcoin op $86.668, suggereert het huidige marktscenario dat BTC naar dit prijsniveau moet streven om de miningkosten te dekken. De gegevens komen overeen met de heersende marktconsensus dat Bitcoin klaar is voor verdere groei in de komende maanden, waarschijnlijk in lijn met de bull run na de halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!