“Blockchain en AI vullen elkaar aan”, aldus Ledger CEO

In een recent interview met Bloomberg deelde Ian Rogers, Chief Experience Officer van Ledger, zijn inzicht dat blockchain en AI eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij zei het volgende:

“AI en blockchain vullen elkaar aan. AI creëert een overvloed aan digitale content, terwijl blockchains draaien om het waarborgen van digitale schaarste. We bevinden ons al in een situatie waarin we webpagina’s zien die door AI zijn gemaakt, die op hun beurt weer gebaseerd zijn op andere AI-gegenereerde pagina’s.”

Rogers gelooft dat blockchain-technologie essentieel zal worden voor het verifiëren van de authenticiteit van online content. “Op een gegeven moment wordt het van groot belang om zeker te weten dat ik echt de persoon ben die dit zegt en dat het geen deepfake of gemanipuleerde informatie is,” benadrukte hij.

Hij gaf een voorbeeld: het inloggen op iemands social media-account met behulp van een Ledger-wallet zou kunnen bewijzen dat die persoon daadwerkelijk een mens is.

“We zullen steeds vaker zien hoe deze technologieën samen gaan werken,” voegde hij eraan toe.

Ledger is onlangs begonnen met de levering van hun nieuwe high-end Ledger Stax crypto wallets, die in december 2022 werden aangekondigd. Deze nieuwe wallet heeft een veilig touchscreen, wat het gebruik ervan gemakkelijker maakt. Interessant genoeg is dit apparaat ontwikkeld in samenwerking met Foxconn, de grootste contractfabrikant van elektronica ter wereld.

De interactie tussen blockchain en AI

Verschillende bedrijfsleiders hebben al gesuggereerd dat AI en blockchain samen een sterke combinatie kunnen vormen.

Een van de meest veelbelovende toepassingen is de verificatie van content op basis van blockchain. Alexis Ohanian, medeoprichter van Reddit, stelde recentelijk voor dat blockchain kan worden gebruikt om vast te stellen of een bepaalde afbeelding door AI is gegenereerd, in reactie op de snelle opkomst van deze technologie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!