Ledger brengt nieuwe functies met nieuwe Ledger Stax

De ontwikkelaar van hardware-cryptocurrency-wallets, Ledger, heeft onthuld dat Tony Fadell, de maker van Apple’s iPod, het brein is achter zijn nieuwe hardware-wallet Ledger Stax. Op dinsdag werd aangekondigd dat de iconische co-creator van iPod en iPhone, Tony Fadell, de uitvinder is van de nieuwe hardware-wallet. Deze wallet is ontworpen door de LAYER-studio onder leiding van Benjamin Hubert. Het bedrijf meldde het volgende:

“Ledger Stax™ is ons nieuwe, baanbrekende consumentenapparaat. Het is gebouwd op de veilige architectuur van Ledger en introduceert een unieke vorm die is ontworpen voor ongekende toegankelijkheid en interactiviteit met de wereld van cryptocurrencies en NFT’s.”

De nieuwe wallet is een apparaat ter grootte van een creditcard waarmee gebruikers meer dan 500 cryptocurrencies en hun NFT-collectie kunnen opslaan en beheren. Ook kunnen gebruikers met de wallet een steeds groter aanbod van Web3-apps verkennen via de Ledger Live-applicatie. Tony Fadell meldde het volgende:

“Door me te verdiepen in de bewezen beveiligingstechnologie van Ledger en de ‘beste’ hardware-wallets uit te proberen die er zijn, ben ik overtuigd om een next-gen-apparaat te bouwen met Pascal, Ian en het geweldige Ledger-team. We hebben een gebruiksvriendelijke…nee! Een ‘gebruiksvriendelijke’ tool om de rest van ons digitale activa te beveiligen, niet alleen de geeks.”

Het plan van Ledger is om de Stax-wallet in het eerste kwartaal van 2023 uit te brengen. De buitenkant van de wallet is een omhullend e-ink-display, dat kan worden gebruikt om transactiedetails en zelfs NFT’s weer te geven.

De wallet gebruikt een USB-C-verbinding om in connectie te kunnen staan met laptops en Bluetooth om verbinding te maken met de Ledger Live Mobile-app op smartphones. Ledger Connect, de aankomende crypto-wallet-extensie van het bedrijf, zal het daarnaast mogelijk maken om verbinding te maken met Web3-apps. Ook ondersteunt Ledger Stax draadloos Qi-opladen. Pascal Gauthier, de CEO van Ledger zei het volgende:

“Met de Ledger Nano™-serie hebben we de meest succesvolle hardware-portemonnee voor digitale activabeveiliging aller tijden gecreëerd – met meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren en geen enkele ooit gehackt. Digitale activa gaan steeds meer over identiteit en digitaal eigendom, niet alleen crypto zoals Bitcoin.”

De nieuwe wallet komt omdat de vraag naar de hardware-wallets van Ledger, die cryptocurrency in offline of koude opslag houden en dus veiliger zijn, een opleving heeft gezien na de ineenstorting van FTX. De grootste vraag naar hardware-wallets die door het bedrijf werd gezien kwam zelfs in de eerste twee dagen na de ineenstorting van FTX. Daarnaast is afgelopen november de beste verkoopmaand van het bedrijf geworden. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2014 meer dan vijf miljoen hardware wallets verkocht in 200 landen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!