Bitcoin-whale wordt wakker na winterslaap van vijf jaar en verplaatst 8.000 BTC

Een grote Bitcoin-investeerder heeft, na een winterslaap van vijf en een half jaar, besloten om 8.000 Bitcoin (BTC), ter waarde van $536,5 miljoen, te verplaatsen.

De cold wallet van de grote investeerder ontving oorspronkelijk de 8.000 Bitcoin via tientallen overdrachten op 5 december 2018, voornamelijk in batches van 200 BTC. Toendertijd stond de Bitcoin prijs ongeveer op $3.750.

De whale verstuurde op 11 juni de 8.000 BTC naar BTC-adres “1ABww1…mCSKq” op blok 847.490, volgens blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence. Vervolgens heeft die portemonnee alle Bitcoin precies één blok en 11 minuten later overgedragen naar het Binance-stortingsadres “15u4H…rMsLa”. Opvallend is dat er voorafgaand geen testtransacties uitgevoerd zijn.

Hoewel het niet duidelijk is of de eigenaar van het grote aantal BTC besloten heeft om zijn voorraad te verkopen, heeft de investeerder ten tijde van de recente overdracht een ROI van bijna 1.700% behaald ten opzichte van de aanschafprijs van $3.750 op 5 december 2018.

Slapende adressen met grote holdings die plotseling actief worden, kunnen wijzen op verkoop, vooral als ze hun voorraad overmaken naar cryptocurrency-beurzen. Het is echter daarna vrijwel onmogelijk om zeker te weten dat ze verkocht hebben.

Hoewel het vaker voorkomt dat een slapende Bitcoin-portemonnee wakker wordt, zijn bijna 1,8 miljoen Bitcoin-adressen al meer dan tien jaar inactief, volgens een rapport van 24 april van Chainalysis en Fortune. Deze portemonnees, exclusief de portemonnee van Nakamoto, vertegenwoordigen tegen de huidige prijzen een waarde van $121 miljard aan Bitcoin.

Veel van deze portemonnee-eigenaren zijn echter de wachtwoorden en/of herstelzinnen kwijtgeraakt of vergeten die nodig zijn om toegang te krijgen tot hun Bitcoin, dus het is niet duidelijk hoeveel hiervan kan worden teruggehaald. Het is daarom altijd goed om te zien dat één van de vele investeerders weer actief is geworden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!