Meer dan $121 miljard aan Bitcoin wellicht voor altijd verdwenen

Ongeveer 1,8 miljoen ($121 miljard) aan Bitcoins die zijn opgeslagen in portemonnees, zijn al meer dan tien jaar niet actief. Dit volgens een recent rapport van Fortune dat gegevens citeert van de wereldwijde marktleider in het analyseren van blockchains, Chainanalysis.

De inactieve portemonnees waar de Bitcoins in zitten, zijn goed voor 8,5% van het in omloop zijnde aanbod van 19,7 miljoen BTC. Echter is het nog onduidelijk welk percentage van de cryptocurrencies voor altijd verloren gaat. Volgens het rapport is de kans groot dat dit rond de 1,5 miljoen Bitcoins ligt.

Slapende Bitcoin reus ontwaakt

Deze maand werd een grote speler wakker die al sinds het tijdperk van Satoshi inactief was geweest. Deze investeerder had ruim $115 miljoen aan Bitcoin in zijn portemonnee.

Sommigen zijn vaak bang dat wanneer portemonnees na een lange periode weer actief worden, de eigenaren mogelijk winst willen nemen na een stijging van de Bitcoin koers. Echter is er volgens het rapport niet direct een correlatie tussen inactieve portemonnees en prijsstijgingen.

De overgrote meerderheid van alle als verloren beschouwde portemonnees bevat minder dan 50 BTC ($3,2 miljoen tegen huidige prijzen). Het exacte percentage van deze overgrote meerderheid bedraagt negenennegentig procent. In een afbeelding hieronder wordt het totale aantal Bitcoins in portemonnees van vier verschillende groottes getoond, inclusief portemonnees met minder dan 50BTC en portemonnees met 1.000 of meer.

Afbeelding: www.fortune.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!