Cardano (ADA) heeft het moeilijk en verliest positie aan Dogecoin (DOGE)

Cardano (ADA) blijft worstelen met een trage handelsomgeving, waarbij de prijs al weken rond de $0,45 blijft hangen. Deze vlakke prestatie volgt op een forse prijscorrectie, waarbij de waarde tussen half maart en half april met ongeveer 45% daalde.

Tot overmaat van ramp heeft ADA recent zijn marktkapitalisatiepositie moeten afstaan aan Dogecoin (DOGE), waarvan de marktkapitalisatie nu $7,1 miljard hoger is dan die van Cardano.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft zijn ontevredenheid over de aanhoudende prijszwakte van ADA geuit. Onlangs reageerde hij op een meme-tweet van een prominente ADA-voorstander die benadrukte dat ADA de $0,45-grens niet kon doorbreken. Zijn reactie, in de vorm van een meme van een skelet dat ogenschijnlijk ergens op wacht, werd gedeeld door velen in de gemeenschap die zijn frustratie delen.

Ondanks deze prijsuitdagingen blijven analisten voorzichtig optimistisch. Sinds eind november vorig jaar beweegt ADA zijwaarts tussen $0,40 en $0,80. Analisten wijzen erop dat een uitbraak boven dit kanaal ADA naar hogere niveaus zou kunnen stuwen. Een terugval onder dit punt zou echter een neerwaartse trend kunnen signaleren. Een andere steunzone bevindt zich rond $0,42, die historisch gezien rebounds heeft uitgelokt. Als dit niveau niet wordt vastgehouden, kan de verkoopdruk toenemen.

Een analist met het pseudoniem “Wizard of Charts” bracht de mogelijkheid van een bullish stijging naar voren, waarbij hij parallellen trok met historische groeitrends. In een analyse op het marktanalyseplatform TradingView wees hij op de bullmarkt van 2021, toen ADA een stijging van meer dan 1.600% doormaakte en een recordhoogte bereikte. Hij suggereerde dat zelfs een conservatieve projectie, die ongeveer de helft van de vorige procentuele toename vertegenwoordigt, ADA naar een opmerkelijke $25 zou kunnen stuwen.

“Als we extrapoleren vanaf het vorige hoogtepunt van $3,2 en een verdere stijging van 700% toepassen, kijken we naar ongeveer $25. Het is belangrijk om de snelle dynamiek van bullcycli te herinneren; historisch gezien hebben ze zich binnen 217 dagen ontvouwd, terwijl bearmarkten de neiging hebben om ongeveer 1000 dagen aan te houden,” voegde hij eraan toe.

Eerder vorige maand deelde de populaire crypto-analist Ali Martinez ook een optimistische kijk op Cardano’s potentieel voor een significante bullish trend. Martinez trok parallellen tussen de huidige marktdynamiek en Cardano’s prestaties in 2019, waarbij hij opmerkelijke overeenkomsten opmerkte die wijzen op een consolidatiefase vergelijkbaar met de fase voorafgaand aan een opmerkelijke bullstijging van ongeveer 4.095%. Opmerkelijk is dat de analyse van Martinez relevant en standvastig blijft.

Volgens gegevens van CoinMarketCap werd ADA op het moment van schrijven verhandeld op $0,46, wat een stijging van 0,21% weerspiegelt in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!