Ripple CEO voorspelt XRP ETF tegen 2025

De goedkeuring van verschillende spot Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s hebben de focus verlegd naar potentiële nieuwe crypto ETF’s. Onlangs merkten verschillende experts op dat Solana (SOL) veel dichter bij een ETF zou staan dan XRP. Te midden van dit alles werd gisteravond een belangrijke verklaring afgelegd door de CEO van Ripple.

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft gisteravond een belangrijke verklaring afgelegd over de toekomst van de native cryptocurrency van het bedrijf, XRP. Ondanks de juridische druk op Ripple en XRP suggereerde de bekende CEO dat hij verwacht dat XRP ETF’s tegen 2025 goedgekeurd zouden kunnen worden.

Het is echter belangrijk dat Ripple, zoals eerder aangegeven, nog steeds een onopgeloste rechtszaak heeft lopen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die al vier jaar aan de gang is. Afgelopen zomer resulteerde een tussenbeslissing in een overwinning voor Ripple en Brad Garlinghouse, maar een definitief besluit laat nog op zich wachten.

Het is dan ook belangrijk om deze zaak in de gaten te houden, aangezien de toezichthouder waarschijnlijk niet een dergelijk product gaat goedkeuren, voordat de rechter duidelijkheid heeft geschept over de juridische status van de munt. Dit is meteen ook de reden waarom velen denken dat Solana een grotere kans maakt om de volgende cryptocurrency te zijn die ETF-goedkeuring gaat krijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!