Nieuwe memecoin op Bitcoin-netwerk stijgt 200% in 30 dagen

Een onlangs gelanceerde memecoin, gebouwd op het Runes Protocol van Bitcoin (BTC), is in de afgelopen 30 dagen met ruim 200% gestegen en nadert de belangrijke mijlpaal van $1 miljard marktkapitalisatie.

De nieuwe memecoin, met de toepasselijke naam DOG•GO•TO•THE•MOON (DOG), werd op 20 april gelanceerd, tijdens de Bitcoin-halvering. Het werd “Rune Number 3” en is sindsdien de grootste memecoin op het Bitcoin-netwerk en de zevende grootste memecoin op de cryptomarkt.

De opkomst van DOG komt voort uit een hype omtrent memecoins, waarbij bedrijven als SHIB, PEPE en FLOKI sinds het begin van het jaar allemaal miljarden dollars aan hun marktkapitalisatie hebben toegevoegd.

DOG is tevens opvallend omdat de meeste andere memecoins worden uitgegeven op supersnelle blockchains, zoals Solana en Base, terwijl DOG het Runes Protocol probeert te vestigen als een legitiem Bitcoin layer-2-netwerk, ondanks de omslachtige aard van de Bitcoin-blockchain.

De memecoin blijft echter aan populariteit winnen en heeft in de afgelopen 24 uur bijna $75 miljoen aan handelsvolume verzameld. Daarnaast is de munt in dezelfde periode met bijna 10% gestegen en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $951 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!