Wat gaat Bitcoin deze maand doen? Kunnen we spanning verwachten?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Statistisch gezien haalt Bitcoin (BTC) in juni een gemiddeld rendement van +0.24%. Er zijn veel argumenten dat de zomer vaak langdurig en traag is omdat mensen van de zomer genieten en daardoor minder actief zijn op de markten. Laten we eerst eens kijken naar juni in eerdere bullruns.

Hier zijn alle juni’s in bullruns. Het is lastig te bepalen of we nu een langdradige en zijwaartse zomer zullen zien, omdat we nog nooit zo hoog zijn geweest (naast ATH) net voor de zomer. Daarnaast is dit ook een cycle waarin veel is veranderd, zoals de introductie van ETF’s en institutioneel geld, gelukkig gaan die nooit op zomervakantie :). Laten we eens kijken naar de data die beschikbaar is.

We zitten ook in een verkiezingsjaar, dus laten we eens kijken naar juni’s in verkiezingsjaren. In 2020 zagen we een daling van -3.18% in juni, terwijl 2016 een stijging van +27.14% kende en 2012 ongeveer +27% in juni.

We eindigen bijna Q2, en eerdere bullrun-kwartalen laten opvallend goede resultaten zien. In de bullrun van 2012 zagen we een rendement van +112%, hoewel dit in het begin van Bitcoin was, toen hoge percentages makkelijker te behalen waren. In 2013 zagen we +40%, in de piek van de bullrun van 2017 zagen we +80% en in 2020 zagen we +18%. Zeer goede cijfers als je het mij vraagt en wellicht dat we de huidige cijfers nog kunnen rechtrekken met de maand juni.

Soortgelijke gedragingen in eerdere bullruns

Een ding dat ik vaker heb vermeld, is dat ik denk dat we verder in de cycle zitten dan mensen denken. Als we de vorige cycle over deze heen leggen, kun je zien dat we qua tijd in dezelfde periode zitten als de wit gemarkeerde correctie. Wat opvalt, is dat we nu dezelfde gedragingen zien als toen, net voordat we de laatste grote leg up/altseason zagen, zowel on-chain als off-chain. Zo zagen we laatst weer de explosie van Gamestop, vergelijkbaar met de vorige cycle voordat we de expansie in altcoins zagen.

Beroemdheden en crypto: Markttrends en inzichten

In 2017 zagen we dat verschillende beroemdheden crypto-projecten begonnen te promoten, vooral in september. Dit leidde tot een sterke opwaartse beweging die eindigde in de bullmarkt-piek van december 2017, gevolgd door de bear market van 2018.

In 2021 gebeurde iets vergelijkbaars, tweemaal: eerst in februari en later in oktober-november. Beide keren zagen we een laatste opwaartse beweging, gevolgd door een aanzienlijke correctie.

Wat we hieruit kunnen opmaken, en wat je vaak ziet in financiële markten, is dat dezelfde fenomenen terugkomen voordat je weer een soortgelijk resultaat ziet, net zoals het fenomeen ‘buy the rumor, sell the news’. Of we weer het resultaat gaan zien van de laatste grote leg up is nog maar de vraag, maar deze data hebben we.

Post-halving dump

Een ander punt dat we mee kunnen nemen als we het over fenomenen hebben, is de typische ‘post halving dump’. Als we dit in beschouwing nemen, dan hebben we die in mei ook gezien: de dump van 73K naar 56K en wat je typisch ziet na deze dump, is de volgende leg up.

Bullish case juni

De Bullish Case voor juni is dat we de trendlijn van oktober 2023 tot nu weer gaan testen, in de vorm van een rechter schouder van het inverse head and shoulders patroon. Dit betekent dat we momenteel bezig zijn met het afmaken van de rechter schouder, die in potentie tot de trendlijn kan vallen. Deze testen we met succes en vervolgens beginnen we aan de volgende leg up.

In deze Bullish Case zit ook de verwachting dat we een nieuwe all-time high zullen bereiken en dat we richting de 1.618 fib zullen gaan, wat ons naar ongeveer richting 84K kunnen brengen.

Bearish case juni

We zitten momenteel ook op een belangrijke horizontale support dichtbij de diagonale support. De bearish case wordt actueel als we deze beide verliezen. Dan zouden we zomaar eens richting de 60K kunnen vallen en de bull market support band opnieuw kunnen testen, deze grind langzaam omhoog, dus elke week ligt deze weer wat hoger.

Zoals ik al vaker heb vermeld, zijn de elektriciteitskosten van de miners ook rond de 60K. Mochten we die richting opgaan, dan verwacht ik uiteindelijk niet dat we onder deze waarde zullen sluiten op hoge tijdframes. Dus, als we daarheen vallen, zie ik dat als een goede koopkans.

Gedachtes/conclusie

Over het algemeen ziet de markt er nog steeds hartstikke goed uit. When in doubt, zoom out. De all-time high is nu rond de 74K en we zitten momenteel rond de 67K. We hebben nog geen enkele belangrijke support verloren en zitten boven de elektriciteitskosten van de miners. Het enige wat we nog moeten doen, is all-time high breken. Gezien de geschiedenis zien we dat als we eenmaal significant de all-time high breken, in ons geval nu door de 74K, we de bitcoin dominance verliezen en altcoins eindelijk die expansie kunnen zien en in een altseason kunnen schieten.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!