Miljoenen SHIB verdwijnen uit circulatie terwijl burn rate met 207% stijgt

Terwijl memecoins in populairiteit blijven stijgen, heeft de op één na grootste memecoin ook een opvallende stijging doorgemaakt, echter is het niet op prijsgebied.

De bekende memecoin Shiba Inu (SHIB) is getuige geweest van een aanzienlijke stijging van de burn rate, met een opmerkelijke toename van 192% in de afgelopen 24 uur. De recente toename van het aantal verbrandingen heeft geleid tot het verwijderen van miljoenen SHIB uit de circulatie.

Volgens het Shibburn X-account zijn er in de afgelopen 24 uur in totaal 4.796.486 SHIB-tokens verbrand, wat neerkomt op een stijging van 207,81% in de verbrandingssnelheid. Deze opmerkelijke piek in het aantal SHIB-tokens komt op een moment dat de markt reikhalzend uitkijkt naar een aanzienlijke prijsverschuiving te midden van matige handelsactiviteiten in de gehele cryptomarkt.

De gematigde prijsactie van Bitcoin (BTC) van deze week, die over het algemeen in de $67.000-$69.000-zone is gebleven, viel samen met de strijd om andere risicovolle activa, waaronder Amerikaanse aandelen. Shiba Inu ervaart echter ook winstnemingen en daalde tevens na een indrukwekkende stijging eerder deze week.

Na drie opeenvolgende dagen van stijgingen steeg Shiba Inu maar liefst 20% om op 29 mei een hoogtepunt van $0,0000294 te bereiken Na deze indrukwekkende stijging beleeft de memecoin nu echter een fase van winstnemingen. Op het moment van schrijven is SHIB in de afgelopen 24 uur met 2,18% gedaald naar $0,00002473, wat samenviel met een bredere marktdaling.

Als de verkoopdruk echter door kopers wordt geabsorbeerd, kan de prijs zich stabiliseren of zelfs zijn opwaartse traject voortzetten. Aan de andere kant, als de winstneming tot een duurzamere uitverkoop leidt, zou dit de ondersteuningsniveaus van de SHIB-prijs op de proef kunnen stellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!