Solana kan $1.600 bereiken bij uitbraak, aldus marktanalist

Solana (SOL) toont een sterke opwaartse trend en breekt uit zijn tweede oplopende driehoek, met analisten zoals Trader Tardigrade die een stijging naar $1.600 voorspellen. Solana heeft recentelijk een verhoogde opwaartse trend laten zien in de handelsactiviteiten en is uit zijn tweede oplopende driehoekspatroon gebroken sinds het laatste marktlaagtepunt.

Trade Tardigrade / X

Deze technische uitbraak suggereert een aanstaande voortzetting van de opwaartse trend, met marktanalisten zoals Trader Tardigrade die een potentiële stijging naar de $1.600 markeren. Volgens een bijbehorende grafiek vormde Solana’s eerste oplopende driehoekspatroon zich tussen mei en augustus 2021, wat in augustus culmineerde in een uitbraak en leidde tot een scherpe prijsstijging.

De prijs van Solana steeg dramatisch na deze uitbraak en bereikte een piek in november 2021. Na het bereiken van deze piek begon de prijs te dalen en ging in een correctieve fase tot begin 2022. Deze daling vormde het tweede oplopende driehoekspatroon van mei tot augustus 2022. Net als het eerste patroon gaf deze tweede driehoek intense koopdruk aan, wat leidde tot een nieuwe uitbraak.

In de huidige marktsituatie volgt Solana een vergelijkbaar patroon. In deze cyclus verscheen de eerste oplopende driehoek aan het begin van 2023, met een uitbraak tegen het einde van het jaar. Een uitbraak uit deze eerste driehoek resulteerde in een stijging gevolgd door een waarneembare terugval.

Ondertussen begon de tweede oplopende driehoek van deze cyclus in april dit jaar te midden van de huidige markt onzekerheden. Gegevens van de grafiek van de analist tonen aan dat Solana recentelijk uit deze oplopende driehoek is gebroken, met voorspellingen van een nieuwe prijsstijging.

Deze uitbraak heeft optimisme aangewakkerd onder handelaren en investeerders, met een scherpe rally vanaf het recente dieptepunt. Historische prestaties na soortgelijke uitbraken suggereren een sterk potentieel voor verdere opwaartse beweging. Als gevolg hiervan voorspelt marktanalist Tardigrade dat Solana de $1.000 kan overschrijden en tegen het einde van het jaar $1.600 kan bereiken.

Ondertussen suggereren prominente figuren in de financiële wereld dat Solana de volgende crypto-activa zou kunnen zijn om een spot exchange-traded fund (ETF) te verkrijgen, na Ethereum.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart gaf echter aan dat de vroegst mogelijke datum voor een Solana spot ETF 2026 is. Desondanks merkt Seyffart op dat het recentelijk aangenomen pro-crypto wetsvoorstel deze tijdlijn mogelijk kan versnellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!