Solana als beste gepositioneerd voor volgende ETF-goedkeuring?

De race om het derde cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten laait op, waarbij Solana (SOL) naar voren komt als de beste kandidaat, aangezien marktleiders van mening zijn dat de sterke aanwezigheid op de markt gunstig is voor een dergelijk product.

Solana’s voordelen en tijdlijn

In een recent CNBC-interview, dat opgenomen werd voordat alle spot Ethereum ETF’s goedgekeurd werden door de SEC, sprak Brian Kelly, oprichter van BKCM, een beleggingsmaatschappij in digitale valuta, zijn vertrouwen uit in de goedkeuring van de SEC. Hij richtte zijn aandacht op de volgende kandidaat en benadrukte het potentieel van Solana vanwege zijn gevestigde positie als belangrijke concurrent van Ethereum op de cryptomarkt.

Verderop in het interview somde Kelly enkele cryptocurrencies op waarvan hij denkt dat ze de top drie voor deze cyclus vormen, in zijn woorden: “Bitcoin, Ethereum en Solana zijn waarschijnlijk de grote drie voor deze cyclus”.

In navolging van Kelly’s sentiment is James Seyffart, een gerespecteerd ETF-analist bij Bloomberg Intelligence. Seyffart erkende dat er hindernissen op regelgevingsgebied bestaan, zoals de eis van een CFTC-gereguleerde termijnmarkt voor Solana.

Hij suggereert dat dit de lancering van een Solana ETF zou kunnen uitstellen tot ten minste 2026. Hij tempert deze voorspelling echter door het potentieel voor een snellere tijdlijn te erkennen als onlangs aangenomen pro-cryptowetgeving het proces versnelt.

Seyffart kijkt verder dan de hindernissen op regelgevingsgebied en voorspelt dat een spot Solana ETF waarschijnlijk aanzienlijke belangstelling van investeerders zou wekken, en mogelijk groter zou zijn dan die van andere altcoins. Dit versterkt verder de argumenten dat Solana de volgende cryptocurrency is die een ETF-goedkeuring ontvangt.

XRP staat voor extra uitdagingen

Hoewel XRP een schijnbaar duidelijkere regelgevingsstatus heeft vergeleken met Solana, gelooft Seyffart echter dat het nog steeds een langere weg naar een ETF tegemoet gaat.

De voortdurende juridische strijd tussen Ripple Labs, het bedrijf achter XRP, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft een aanzienlijk obstakel. Bovendien vormt de afwezigheid van een CFTC-gereguleerde termijnmarkt voor XRP een ander obstakel.

Seyffart suggereert dat het overwinnen van deze uitdagingen niet snel een XRP ETF zou garanderen. Een potentiële verschuiving in het leiderschap bij de SEC zou ook een factor kunnen zijn, aangezien het standpunt van de huidige commissie over de classificatie van XRP als een effect een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op het goedkeuringsproces.

Het cryptocurrency-landschap evolueert voortdurend en de regelgevingskaders zijn nog in ontwikkeling. Hoewel de weg naar een spot Solana ETF niet zonder uitdagingen is, geloven experts dat deze een grote kans heeft om de volgende cryptocurrency te zijn die deze felbegeerde goedkeuring krijgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!