Ripple CTO onthult cruciaal aankomend product op Consensus2024

David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple en een van de oprichters van de XRP Ledger, heeft via zijn officiële account op X aangekondigd dat hij zal spreken op het naderende Consensus2024-evenement, dat jaarlijks door CoinDesk wordt georganiseerd. Hij onthulde het onderwerp dat hij tijdens zijn presentatie zal behandelen.

Dit is het Ripple-product dat Schwartz van plan is te bespreken

In zijn tweet liet Schwartz doorschemeren dat hij tijdens zijn toespraak op het bovengenoemde crypto-evenement van plan is om Ripple’s visie en roadmap voor institutionele DeFi op de XRP Ledger te onthullen. Hij gaf geen verdere details, maar meldde alleen dat hij dit onderwerp zal bespreken samen met Phil Kwok, mede-oprichter van de EasyA-app.

Een recente tweet van Ripple Labs kondigt ook hun toespraak aan, waarin staat dat deze twee gerespecteerde heren zullen spreken over “multichain-interoperabiliteit, EVM-programmeerbaarheid, RWA-tokenisering en meer.”

“Institutionele DeFi” is de volgende evolutie van gedecentraliseerde financiën (DeFi) die, zoals de naam al doet vermoeden, gericht is op financiële instellingen. Het combineert de innovaties van typische DeFi-protocollen met de stabiliteit en zekerheden van de traditionele financiële sector. Het heeft “het potentieel voor groei en transformerende impact,” zoals vermeld in een rapport van J.P. Morgan. J.P. Morgan is de bankgigant die zijn klanten blootstelling aan cryptocurrency biedt, zelfs terwijl de CEO Jamie Dimon een van de grootste langetermijncritici van Bitcoin blijft.

DeFi stelt gebruikers voornamelijk in staat om hun crypto te staken of uit te lenen aan andere gebruikers/bedrijven in ruil voor regelmatige winst op hun cryptocurrencies die in een DeFi-contract zijn vastgezet.

Dit is hoeveel XRP de CTO van Ripple bezit

Eerder maakte David Schwartz tevens een einde aan verschillende speculaties binnen de XRP-gemeenschap over de omvang van zijn cryptobezittingen en de samenstelling van zijn cryptoportefeuille.

De Ripple CTO tweette dat hij op het hoogtepunt van zijn bezit ongeveer 26 miljoen XRP had. Hij gaf toe dat hij Bitcoin had verkocht om meer XRP en ook Ethereum te kopen. Echter, Schwartz verklaarde nadrukkelijk dat hij nooit XRP heeft verkocht om een andere crypto te kopen, behalve misschien voor “enkele ongebruikelijke doeleinden.”

Zo maakte zijn tweet een einde aan de speculaties in de gemeenschap over of hij XRP had verkocht. Grote cryptoverkopen door prominente cryptoinfluencers kunnen soms invloed hebben op de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!