Eigenaar van Incognito Market gearresteerd nadat de FBI crypto-transacties heeft getraceerd

Een Taiwanese staatsburger is aangeklaagd voor het runnen van Incognito Market, een darknet-drugsbazaar, en gearresteerd nadat de autoriteiten de transacties van het platform hadden gevolgd. Het platform heeft naar verluidt meer dan $100 miljoen aan crypto verhandeld door de verkoop van illegale narcotica zoals fentanyl.

Oprichter van incognito market gearresteerd en aangeklaagd

Op 18 mei hebben de Amerikaanse autoriteiten Rui-Siang Lin, 23, die opereerde onder het pseudoniem “Pharoah,” gearresteerd op John F. Kennedy Airport in New York. Volgens FBI Assistant Director in Charge James Smith runde Lin Incognito Market ongeveer vier jaar en was hij verantwoordelijk voor de operaties, inclusief leveranciers, werknemers en klanten, en was hij de primaire besluitvormer.

Gedurende deze tijd vergaarde Lin miljoenen dollars aan persoonlijke winst en groeide Incognito Market uit tot een van de grootste online platforms voor de verkoop van drugs. Het platform faciliteerde de koop en verkoop van drugs zoals Adderall, MDMA, LSD en cocaïne met behulp van Monero (XMR) en Bitcoin (BTC). Op zijn beurt nam Lin 5% van elke verkoop terwijl gebruikers geld via het platform verdienden.

Lin wordt beschuldigd van onder andere één aanklacht van witwassen van geld, één aanklacht van deelname aan een voortdurende criminele onderneming, één aanklacht van samenzwering om drugs te verhandelen, en één aanklacht van samenzwering om verkeerd gelabelde en vervalste medicatie te verkopen.

Volgens de FBI identificeerden ze de eigenaar van Incognito Market door de crypto van de marktplaats naar een beursaccount op zijn naam te traceren. FBI-taskforceofficier Mark Rubens zei dat de wisselaccount Lin’s rijbewijs, e-mailadres en telefoonnummer verstrekte.

Lin riskeert levenslange gevangenisstraf

Incognito Market stopte in maart met zijn activiteiten nadat een exit-scam ervoor zorgde dat gebruikers geen toegang meer hadden tot hun fondsen. Beheerders begonnen toen naar verluidt van leveranciers te eisen dat zij vergoedingen betaalden variërend van $100 tot $20.000, afhankelijk van hun grootte, om te voorkomen dat hun klantgegevens openbaar zouden worden gelekt.

Ondanks de beschuldigingen onthulde Lin, die zich identificeert als een crypto-ontwikkelaar en enthousiasteling van de privacy-munt Monero, op X dat hij begin april een vierdaagse workshop over cybercrime en cryptocurrency gaf voor 30 politieagenten aan de Saint Lucia Police Academy.

Als hij wordt veroordeeld, kijkt Lin aan tegen een verplichte levenslange gevangenisstraf op beschuldiging van een criminele onderneming. Ondertussen stond Ross Ulbricht, de persoon achter de Silk Road darknet-drugsmarktplaats, voor soortgelijke aanklachten en werd hij veroordeeld voor dezelfde misdaad. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!