Bitcoin stijgt fors met voorspelling van $1 miljoen door Jack Mallers

De prijs van Bitcoin (BTC) is vandaag fors gestegen en heeft bijna 3% gewonnen, wat wijst op een opwaartse beweging in de bredere markt. De recente aanzienlijke instroom in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF en de goedkeuring van de Spot Ethereum ETF door de SEC hebben het vertrouwen van marktdeelnemers versterkt.

In deze context van positieve ontwikkelingen heeft Jack Mallers, CEO van Strike, voorspeld dat Bitcoin binnenkort $1 miljoen zou kunnen bereiken, wat het optimisme verder aanwakkert

Jack Mallers voorspelt Bitcoinprijs van $1 Miljoen

Tijdens een recent interview met Anthony Pompliano gaf Jack Mallers aan dat de prijs van Bitcoin de komende maanden met 260% tot 1.357% zou kunnen stijgen. Mallers meent dat Bitcoin zich nog in een vroege fase bevindt en denkt dat de prijs binnen 10 tot 18 maanden kan oplopen tot tussen de $250.000 en $1 miljoen.

Volgens Mallers zal de Amerikaanse overheid waarschijnlijk meer geld moeten drukken via de Federal Reserve om haar schuld van $34,577 biljoen te beheren. Hij gelooft dat deze geldontwaarding de prijzen van activa zal opdrijven, waarbij Bitcoin zich zal onderscheiden als het best presterende activum.

Mallers verklaarde ook dat de waarde van Bitcoin zou kunnen stijgen tot $250.000 door de huidige financiële instabiliteit. Hij benadrukte dat de economische onrust een kans biedt voor Bitcoin om een belangrijke rol te spelen, wat leidt tot meer interesse van beleggers.

Deze gedurfde voorspelling weerspiegelt het groeiende vertrouwen onder cryptocurrency-enthousiastelingen dat Bitcoin een veilige haven kan zijn tijdens wereldwijde financiële problemen. Ondanks de hoge rentetarieven blijft Mallers erop wijzen dat het voortdurende drukken van geld inflatie veroorzaakt.

Hij blijft overtuigd van zijn gedurfde prijstarget en suggereert dat het beperkte aanbod van Bitcoin, in combinatie met de uitdagingen voor centrale banken, zijn voorspelling ondersteunt. Mallers benadrukt het belang van de hoeveelheid kapitaal boven de kosten en wijst op het potentieel van Bitcoin in tijden van economische onzekerheid.

Stijgend optimisme te midden van prijsstijging

Het nieuws van Mallers’ voorspelling komt op een moment dat de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs weer aan kracht winnen. De afgelopen weken waren turbulent voor Bitcoin ETFs in de VS, maar recente ontwikkelingen hebben de interesse opnieuw aangewakkerd. Volgens Farside Investors heeft de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF deze week tot en met vrijdag 24 mei een instroom van meer dan $1 miljard gezien.

Deze instroom benadrukt een groeiend vertrouwen onder beleggers, samen met de positieve trend in de bredere cryptomarkt. De goedkeuring van de Spot Ethereum ETF door de SEC heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het versterken van het marktsentiment.

Naarmate Bitcoin blijft stijgen, draagt Mallers’ voorspelling bij aan het toenemende optimisme binnen de cryptogemeenschap. Zijn inzichten weerspiegelen een bredere overtuiging dat de unieke eigenschappen van Bitcoin en het huidige economische landschap kunnen leiden tot ongekende prijsniveaus.

Op het moment van schrijven steeg de Bitcoin-prijs met 2,72% en overschreed kort de grens van $69.000, terwijl het handelsvolume met bijna 50% daalde ten opzichte van gisteren tot $22,80 miljard. In de afgelopen 24 uur steeg de Bitcoin Futures Open Interest met 2,92% tot 496,16K BTC of $34,33 miljard, volgens gegevens van CoinGlass.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!