Rapport: Nasdaq en Cboe gevraagd Ethereum ETF-voorstellen te verfijnen

Volgens Reuters hebben bronnen onthuld dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) Nasdaq en Cboe heeft verzocht om hun spot Ethereum Exchange-Traded Fund voorstellen “bij te stellen”. Ethereum heeft de afgelopen dag een stijging van 22% doorgemaakt en stond maandag om 9:30 a.m. Eastern Time op $3,785 per eenheid.

Rapport van SEC ‘Fine-Tuning’ Verzoek Zorgt voor Ethereum Rally

De prijs van Ethereum (ETH) is aanzienlijk gestegen sinds gisteren, met een piek van $3,824 rond 7:30 a.m. Eastern Time op maandag. Reuters meldde om 8:46 a.m. dat “drie mensen die bekend zijn met het proces” verklaarden dat Nasdaq en Cboe door de SEC werden gevraagd om hun spot ethereum ETF-aanvragen “bij te stellen”. Reuters merkte op dat het niet kon worden geverifieerd of NYSE Arca door de toezichthouder was benaderd.

Ongeveer negen bedrijven hebben een aanvraag ingediend om spot Ether ETF’s te noteren, waaronder Grayscale, Vaneck, 21shares en Ark Invest, Hashdex, Invesco en Galaxy, Fidelity, Blackrock, Franklin Templeton, en Bitwise. Het rapport van maandag vermeldde dat het bijstellingsproces gewoonlijk voorafgaat aan SEC-goedkeuring, volgens drie individuen die bekend zijn met de situatie en spraken met Reuters. Het rapport vermeldde ook dat de SEC, Ark Invest, Cboe, en Nasdaq werden benaderd voor commentaar, maar dat de bedrijven weigerden te reageren.

Speculatie begon te circuleren op maandag, wat ertoe leidde dat twee Bloomberg ETF-analisten de kans op goedkeuring verhoogden van 25% naar 75% nadat de geruchten begonnen te circuleren. Sommigen geloven dat de Biden-administratie en Democraten proberen gunst te winnen voor de algemene verkiezingen van november 2024, na twee jaar van strikte behandeling van de crypto-industrie. Ondertussen zijn de ETH-prijzen gestegen, met een stijging van 22% in de afgelopen 24 uur en 30% in de afgelopen week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!