Ethereum staat op het punt van een belangrijke doorbraak

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, staat momenteel op een cruciaal punt met voorspellingen van een mogelijke uitbraak.

De bekende Nederlandse crypto-analist Jelle merkte onlangs op dat Ethereum dicht bij het einde van een dalend wigpatroon komt, een situatie die vaak wordt gezien als een bullish signaal in technische analyse.

Technische indicatoren en marktsentiment

Jelle heeft een dalend wigpatroon ontdekt in de grafiek van Ethereum, dat zichtbaar werd toen ETH recentelijk zijn 100-daags Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) heroverde. Deze ontwikkeling versterkt de bullish verwachtingen.

Volgens Jelle kan Ethereum, als het erin slaagt dit momentum vast te houden en door de bovenste grens van de wig te breken, zich richten op het $4.000-niveau, een belangrijke “psychologische en technische” grens.

In de afgelopen 24 uur heeft het asset een flinke stijging van 20% doorgemaakt en in totaal 25% winst geboekt over de afgelopen week.

Ethereum ETF-speculatie

Eric Balchunas, Senior ETF-analist bij Bloomberg, heeft tot nu toe een voorzichtige benadering gekozen wat betreft de komst van een mogelijke spot Ethereum ETF en schat de kans op goedkeuring op slechts 25%.

Daarentegen heeft Nate Geraci, president van de ETF Store, aangegeven dat het goedkeuringsproces voor een ETF uit meerdere cruciale stappen bestaat, waaronder de acceptatie van zowel 19b-4-aanvragen (wijzigingen van beursregels) als S-1-registratieverklaringen (initiële registratieformulieren voor nieuwe effecten).

Terwijl er hoop is dat de 19b-4 aanvragen goedgekeurd kunnen worden, is er minder zekerheid over de S-1’s. De trage respons van de SEC op deze aanvragen zou kunnen wijzen op een uitgebreide beoordelingsperiode, wat mogelijk de introductie van Ethereum spot ETF’s vertraagt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!