Laatste instapmoment voor parabolische Bitcoin-rally begint, aldus analisten

Hoewel Bitcoin (BTC) onlangs aanzienlijk is gestegen en de $67.000 heeft overschreden, blijven analisten de prijsbewegingen interpreteren en nieuwe voorspellingen doen. Veel analisten beweren dat Bitcoin zich momenteel in een fase van consolidatie en heraccumulatie bevindt.

Analisten merken op dat deze fase een kans biedt voor investeerders om tegen betaalbare prijzen te kopen voordat BTC zijn post-halving rally begint. Een van deze analisten, Rekt Capital, beweert dat Bitcoin zich in de halving-daling en heraccumulatiefase bevindt voordat de grote bull-rally begint.

Verwijzend naar historische gegevens, vergeleek de analist de laatste halvering met de halveringscyclus van 2020. De analist zei dat Bitcoin 160 dagen consolideerde voordat het zijn parabolische rally begon na de halvering in 2020 en een terugval van ongeveer 19% doormaakte na de halvering, en wees erop dat er een terugval van 24% was na de halvering van 2024.

Rekt Capital / X

Volgens de analist, als de geschiedenis zich herhaalt, kan BTC tot 160 dagen, dat wil zeggen meer dan 5 maanden, consolideren voordat het de parabolische rally ingaat. De analist zei dat Bitcoin zich in de heraccumulatiefase bevond voor de parabolische rally en dat de heraccumulatieprijsklasse ongeveer $60.000-$70.000 was.

Naast Rekt Capital evalueerden ook analisten van Santiment Bitcoin-gegevens. Op dit punt merkten Santiment-analisten, die de bewegingen van kleine wallets onderzochten, op dat ondanks het herstel in de crypto-markt vorige week, kleine investeerders hun activa bleven liquideren.

Santiment / X

Analisten stelden ook dat grote investeerders de activa kochten die door kleine investeerders werden verkocht. “Historisch gezien is het een positief teken voor BTC wanneer kleine wallets hun geld in grotere wallets storten,” aldus de analisten. Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond $67.027

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!