Bitcoin klaar voor nieuwe stijging na consolidatie, aldus analist

Populaire on-chain analist Willy Woo gelooft dat Bitcoin (BTC) nu in een positie verkeert om na maanden van consolidatie een nieuwe opwaartse beweging te starten.

Woo vertelt zijn 1,1 miljoen volgers op het sociale mediaplatform X dat hij kijkt naar de spent output profit ratio (SOPR) van Bitcoin, die bijhoudt of munten met winst of verlies worden verkocht.

Volgens Woo toont de metric momenteel aan dat BTC-houders klaar zijn met het nemen van winsten dicht bij recordhoogtes, wat suggereert dat de verkoopdruk momentum verliest:

“Winstnemingen zijn voltooid, het duurde twee maanden. Een zeer gezonde reset, tegen een achtergrond van stijgende kapitaalstromen naar het netwerk.”

Bron: Willy Woo/X

De on-chain analist deelt ook een grafiek die suggereert dat de kapitaalstromen naar BTC beginnen toe te nemen:

“Update kapitaalstromen.”

Bron: Willy Woo/X

Als we naar het grotere geheel kijken, gelooft Woo dat Bitcoin zich klaarmaakt om de volgende fase van zijn bullmarkt te starten:

“Hier is het grotere plaatje van waar Bitcoin zich bevindt in zijn liquiditeitscyclus… het doet nog steeds warming-up oefeningen.

Het consolideert onder all-time highs, tijdens deze periode is het risico op lange termijn vrij laag. Het risico begint pas te stijgen nadat de sluizen opengaan.”

Bron: Willy Woo/X

Op basis van de grafiek van de analist lijkt hij te suggereren dat Bitcoin de bull market setups van 2017 en 2020 spiegelt, toen BTC consolideerde dicht bij recordhoogtes voordat het sterk omhoog schoot.

Op het moment van schrijven is Bitcoin $67.097 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!