CoinGate integreert met Solana om crypto-betalingen te verbeteren

CoinGate, de gerenommeerde cryptocurrency-betalingsverwerker, heeft aangekondigd dat het het Solana (SOL) netwerk heeft geïntegreerd binnen zijn betalingsgateway. Vanaf vandaag, 14 mei, kunnen handelaren Solana als betaalmiddel accepteren via het platform van CoinGate. Bovendien zal de USD Coin (USDC) stablecoin worden uitgerold op Solana, waarbij Tether (USDT) en enkele meme-coins mogelijk in de nabije toekomst volgen.

Solana onderscheidt zich in de blockchain-wereld door zijn uitzonderlijke snelheid en efficiëntie, waardoor het een favoriet is onder crypto-liefhebbers. Met 868.000 actieve gebruikers per dag, volgens Coin98 Analytics, staat Solana momenteel op de 5e plaats als meest populaire blockchain.

Door Solana te integreren, maakt CoinGate gebruik van zijn geavanceerde technologie en uitgebreide gebruikersbasis, wat zal leiden tot meer bestellingen voor zijn handelaren. De robuuste functies en toenemende populariteit van Solana maken het een ideale toevoeging aan de groeiende betaalopties van CoinGate. Dmitrijus Borisenka, medeoprichter van CoinGate, lichtte de integratie toe en verklaarde:

“Het toevoegen van Solana aan de CoinGate-familie is absoluut opwindend voor zowel de Solana-gemeenschap als voor ons. We verwachten dat onze klanten hetzelfde zullen voelen, aangezien de integratie van Solana meer klanten zal aantrekken en bestellingen zal stimuleren. Wetende hoe prominent het Solana-ecosysteem vandaag is, kan dit wel eens een gamechanger zijn.”

Details van de lancering van Solana SOL zal automatisch worden ingeschakeld voor alle handelaren bij de lancering. Om SOL-betalingen te beheren, hoeven gebruikers alleen maar op het bewerkingspictogram van hun gekozen integratiemethode te klikken en naar het tabblad Valuta-instellingen te gaan. Klanten kunnen een van de volgende wallets gebruiken om betalingen met SOL via CoinGate te doen: Phantom; Solflare; Glow; Decaf Wallet; Espresso Cash; Ottr; Ultimate; Tiplink; Trust Wallet.

Naarmate SOL beschikbaar wordt voor handelaren, wordt verwacht dat dit het aantal bestellingen zal verhogen en meer klanten zal aantrekken, waardoor de positie van Solana als een prominente blockchain-ecosysteem verder wordt versterkt. Met deze integratie bevestigt CoinGate zijn toewijding om te voldoen aan de veranderende behoeften van de crypto-gemeenschap en het faciliteren van naadloze transacties voor zijn gebruikers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!