Cardano-gemeenschap vermoedt mogelijke notering op Gemini

Er zijn geruchten dat de cryptocurrency beurs Gemini mogelijk van plan is om Cardano (ADA) toe te voegen aan zijn lijst van ondersteunde tokens. Deze veronderstellingen zijn gebaseerd op recente gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan.

Gemini publiceert artikel van Cardano-oprichter op Cryptopedia

Een paar weken geleden beweerde Frederick Gregaaard, de CEO van Cardano Foundation, dat hij samenwerkte met enkele vooraanstaande beurzen om ADA en andere tokens gebaseerd op Cardano te laten noteren.

Niet lang daarna publiceerde Gemini een artikel van de Cardano-oprichter op Cryptopedia. Cryptopedia werd in 2021 gelanceerd door Gemini als een educatief platform dat de adoptie van digitale activa wil bevorderen. In deze recente publicatie besprak Gregaaard de basisprincipes van Cardano, waaronder de structuur, het consensus algoritme, programmeertalen en de routekaart van Cardano.

Na de datalek bij Gemini haalde Hoskinson uit naar het platform

Als de geruchten waar zijn, zou de mogelijke notering van ADA een belangrijke stap voorwaarts zijn voor het Cardano-ecosysteem. De terughoudendheid van Gemini om ADA toe te voegen aan zijn activa heeft de Cardano-gemeenschap lang gefrustreerd. Hoskinson suggereerde cynisch dat Gemini’s weigering om ADA te noteren mogelijk verband hield met het faillissement na de poging van de beurs om $900 miljoen aan Genesis-gebruikersdeposito’s te herstellen.

Gemini noteert XRP na publieke ruzie met gemeenschap

Gemini heeft ervoor gekozen om XRP toe te voegen aan zijn platform ondanks een publieke ruzie met de XRP-gemeenschap. Dit suggereert dat de beurs zich mogelijk ook openstelt voor ADA, zelfs na eventuele kritiek van Hoskinson. Vergelijkbare historische patronen tonen aan dat cryptocurrencybeurzen uiteindelijk vaak controversiële crypto-activa omarmen. Zoals eerder gezien met XRP, dat werd genoteerd nadat een rechter had geoordeeld dat het geen effect was, ondanks een langdurig geschil met de SEC. Dit biedt hoop voor ADA en andere tokens gebaseerd op Cardano om mogelijk op Gemini genoteerd te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!