Bitcoin koers blijft hangen tussen $60.000 en $72.000

Bitcoin (BTC), de onbetwiste leider op de markt, schommelt al ruim twee maanden tussen de $60.000 en $72.000 na een indrukwekkende stijging in maart. Volgens sommige analisten zouden aanhoudende indicatoren boven de steunniveaus erop kunnen wijzen dat de Bitcoin koers spoedig weer een nieuw hoogtepunt kan bereiken.

Grafiekoverzicht van Bitcoin

Specifiek startte Bitcoin een stijgende rally in dit gebied toen het eind februari was, en bereikte ongeveer twee weken later een historisch hoogtepunt. Vervolgens doorbrak BTC zijn prijsniveau van medio maart en bereikte een nieuw record van $73.805, waarna op 1 mei een daling volgde.

In het begin van april verloor Bitcoin momentum en heeft sindsdien voornamelijk onder zijn 30-daagse exponentieel voortschrijdend gemiddelde (30-EMA) gehandeld, wat duidt op een bearish markt die wordt beïnvloed door short sellers.

btcusd bitcoin crypto

Als Bitcoin boven de 30-EMA uitkomt, die momenteel op $63.360 staat, zou het potentieel kunnen oplopen tot het niveau van $72.000.

BTC prijsdoelstelling

Opmerkelijk is dat de derivatengegevens, die CoinGlass op 11 publiceerde, een bullish kortetermijnvoorspelling van $72.000 voor Bitcoin lijken te bieden. In deze analyse toont een hefboomwerking-heatmap over een periode van één maand, die een dalende trend volgt, twee belangrijke liquidatiezones als gevolg van een verhoogde open interesse bij degenen die BTC shorten, voornamelijk bij de $67.000 en $71.000 niveaus. Deze niveaus kunnen snel haalbaar worden als het sentiment rond Bitcoin verandert, waardoor de prijs mogelijk opgestuwd wordt naar $72.000.

BTC Liquidation

Een dergelijke verschuiving in sentiment in mei zou mogelijk kunnen leiden tot bullish uitbraken voor alle cryptocurrencies en een trendomkering kunnen signaleren. Het is echter afwachten of de bulls sterk genoeg zijn om dit teweeg te brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!