Toncoin (TON) schiet omhoog na grote investering van Pantera Capital

De prijs van Toncoin (TON) kreeg gisteren een flinke boost na de investering van Pantera Capital. Het TON-token steeg vrijdag naar $6,40, wat zijn hoogste prijs sinds 19 april betekent. Deze stijging vertegenwoordigt een indrukwekkende sprong van bijna 405% sinds het laagste punt op 1 mei, en een enorme toename van 535% ten opzichte van het laagste niveau in 2023. Met deze stijging bedraagt de marktkapitalisatie van TON nu meer dan $22 miljard.

Dit is waar het om draait!

Volgens recente rapporten van WuBlockchain noemde Dan Morehead, de oprichter van Pantera Capital, TON hun grootste investering ooit, maar hij heeft niet onthuld hoeveel ze hebben geïnvesteerd of welke korting ze hebben gekregen voor de aankoop van TON-tokens. Eerder kondigden ze aan $250 miljoen op te halen om met korting Solana (SOL) van FTX te kopen.

Pantera Capital heeft de crypto-industrie opgeschud door een aanzienlijk bedrag te investeren in het Telegram Open Network (TON) blockchain. Deze stap onderstreept het geloof van Pantera Capital in blockchain-technologie en hun optimisme over projecten zoals TON. De beslissing om in TON te investeren volgde na gesprekken tussen de oprichter van Pantera, Dan Morehead, en Pavel Durov, de oprichter van Telegram.

Durov wordt gerespecteerd vanwege zijn inzet voor privacy en digitale vrijheid, waardoor zijn projecten zoals Telegram veel waardering krijgen. De investering van Pantera wordt gezien als een krachtig signaal van vertrouwen in Durov’s visie en de toewijding van Telegram aan veiligheid en minimale censuur. Deze investering is een integraal onderdeel van Pantera’s bredere strategie om veelbelovende blockchain-projecten te ondersteunen.

Naast TON heeft Pantera onlangs maar liefst $1 miljard opgehaald voor hun nieuwste cryptofonds, Pantera Fund V. Dit illustreert de groeiende interesse en het toenemende vertrouwen in de cryptocurrency-markt, ondanks enkele uitdagingen in het verleden. Op dit moment staat TON op de 10e plaats als grootste cryptocurrency met een marktwaarde van $16,8 miljard.

Hoe het allemaal begon!

Toncoin (TON) werd oorspronkelijk gelanceerd door het berichtenplatform Telegram. In 2020 splitste het zich af van Telegram na een juridisch gevecht met de Amerikaanse SEC. Na deze gebeurtenis nam een groep open-source ontwikkelaars genaamd ‘Open Network’ het technische beheer van de munt over.

De Toncoin-operatie ging door via de app, waarmee Telegram-gebruikers TON intern konden overdragen zonder gedoe. Ryan Barney, een partner van Pantera Capital, benadrukte de rol van het Telegram-netwerk bij het bereiken van een grote cryptogebruikersbasis en de ambitie om het grootste cryptonetwerk te worden.

Met de samenwerking en investering laat Pantera Capital zien dat ze enorm vertrouwen hebben in cryptoprojecten, zelfs in een neerwaartse markt. Zal dit een nieuwe opleving op de markt teweegbrengen? Laten we afwachten en kijken wat de volgende zet van crypto zal zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!