Koopkracht van Bitcoin-whales neemt af, aldus IntoTheBlock

Analysebureau IntoTheBlock heeft een waarschuwing afgegeven, waarbij ze zeggen dat Bitcoin (BTC)-investeerders met diepe zakken tekenen van uitputting beginnen te vertonen. IntoTheBlock zei op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin-whales sinds maart van dit jaar elke gelegenheid hebben aangegrepen om BTC op te laden telkens wanneer de crypto-koning terugtrekt.

Maar het analysebureau waarschuwt dat wallets met meer dan 1.000 BTC steeds minder interesse beginnen te tonen om de dip te kopen nu Bitcoin worstelt om een bullish momentum boven de $60.000 te behouden. IntoTheBlock zei daarnaast dat de nettostroom van grote houders, een metriek die het bewegen van Bitcoin in en uit whale-wallets volgt door de hoeveelheid instroom minus uitstroom te meten, sinds de enorme piek in maart is gekelderd. Het plaatste het volgende:

“Whales kopen de dip, maar neemt hun overtuiging af? Adressen met meer dan 1.000 BTC hebben de afgelopen maanden sterk geaccumuleerd, vooral tijdens dips. Prijzen zijn kort na elke accumulatie gestegen. Echter, let op dat elke piek in accumulatie door deze houders kleiner is dan de vorige. Zou dit kunnen aangeven dat whales steeds minder zin hebben om de dip te kopen?”

Op het moment van schrijven is Bitcoin $62.671 waard, een daling van 1,31% in de afgelopen 24 uur.

IntoTheBlock houdt ook nauwlettend in de gaten wat investeerders doen in Chainlink (LINK), een gedecentraliseerd orakel-cryptoproject. Volgens het analysebureau laden marktdeelnemers LINK op ondanks de recente bearish prijsactie. Ze geven het als volgt aan:

“Ondanks recente prijsbewegingen, tonen gegevens van de afgelopen maand een negatieve nettostroom van exchanges voor LINK, wat duidt op accumulatie. Gedurende deze periode bedroeg de totale netto-uitstroom bijna 3,6 miljoen LINK.”

Op het moment van schrijven is LINK $14 waard, meer dan 3,6% lager op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!