Hacker verplaatst $137 miljoen aan Ethereum naar Tornado Cash

In een recente ontwikkeling die werd opgemerkt door on-chain alerts, heeft de entiteit verantwoordelijk voor het exploiteren van de Heco-bridge en het stelen van miljoenen in Ethereum eind november 2023 van de bridge tussen Ethereum en de Heco-blockchain, 40.391,8 ETH overgebracht naar het mixplatform Tornado Cash.

Hacker verplaatst miljoenen dollars naar Tornado Cash

Volgens inzichten van het on-chain analysebedrijf Peckshield, is de dader achter de hack van de Heco-bridge actief geweest in het verplaatsen van een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum (ETH) gedurende de afgelopen week. De alert van Peckshield benadrukt dat de verzameling adressen van de hacker precies 40.391,8 ETH naar Tornado Cash heeft verplaatst over een periode van acht dagen. Tegen de huidige marktkoers hebben deze ontvreemde activa een waarde van $137 miljoen.

Tornado Cash, bekend om zijn focus op ETH, fungeert als een mixservice die het spoor van on-chain transacties verbergt. Het doet dit door de meerdere transacties te verzamelen en te mixen (vandaar de naam mixer). Recentelijk meldde CryptoBenelux al dat Tornado Cash steeds vaker wordt gebruikt voor het doorsluizen van geld verkregen uit hacks en scams.

Heco hack zorgt voor miljoenen verlies

De inbreuk op de Heco-bridge vond plaats tegen het einde van november 2023, waarbij een deel van de gestolen fondsen snel werd verplaatst naar gedecentraliseerde beurs (DEX) platformen op de dag van de diefstal zelf.

De Heco Chain, die is gekoppeld aan HTX, Justin Sun en de Tron en Bittorrent blockchains, kwam in de schijnwerpers te staan na dit incident. Sun sprak zich publiekelijk uit over de inbreuk, waarbij hij verzekerde dat HTX eventuele financiële verliezen zou dekken.

Voor deze beveiligingsfout had Poloniex, een cryptocurrencybeurs geassocieerd met Sun, ook al te maken met een aanzienlijke diefstal van digitale activa ter waarde van miljoenen. De beruchte Noord-Koreaanse hackergroep, Lazarus Group, werd tevens in verband gebracht bij het orkestreren van deze cyberaanval.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!