Braziliaanse B3 ziet sterke vraag naar Bitcoin-futures

Na het bekendmaken van zijn plannen in maart om Bitcoin-futures op te nemen in zijn aanbod, heeft B3, een Braziliaanse effectenbeurs, officieel de handel geopend. Dit markeert een significante mijlpaal op de allereerste handelsdag van Bitcoin-futures.

B3 Bitcoin-futures ziet sterke toename van vraag

Sinds de lancering van Bitcoin-futures op 17 april, heeft B3 een aanzienlijke stijging gezien in vraag en belangstelling van cryptocurrency-enthousiastelingen die graag willen handelen in de nieuwe Bitcoin-futures. De beurs rapporteerde dat op de eerste handelsdag meer dan 7.400 Bitcoin-futurescontracten werden verhandeld.

Dit opmerkelijke handelsvolume benadrukt de grote interesse van investeerders in cryptocurrency-derivaten, en weerspiegelt ook de groeiende vraag naar blootstelling aan Bitcoin (BTC) onder Braziliaanse cryptocurrency-handelaren en liefhebbers.

Interessant genoeg heeft B3 bekendgemaakt dat er op haar beurs een diepgaande vraag was naar Bitcoin-futures, met maar liefst 111.000 koop- of verkooporders op het handelsscherm. De markt toonde een sterke betrokkenheid bij de nieuwe contracten, waarbij Marcos Skistymas, Directeur van Beursgenoteerde Producten bij B3, bevestigde dat de groeiende vraag voortkwam uit de introductie van B3’s allereerste derivaten gekoppeld aan een cryptocurrency.

De lancering van Bitcoin-futures betekent een belangrijke stap voorwaarts voor de effectenbeurs, in lijn met haar streven om haar aanbod uit te breiden om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Skistymas merkte ook op dat de marktreactie op de recentelijk genoteerde Bitcoin-futures buitengewoon positief was, wat wijst op een aanzienlijk potentieel voor deze contracten binnen de Braziliaanse markt.

BTC Futures: Een veilige haven tegen marktvolatiliteit

Volgens Skistymas zijn BTC-futures een “geschikt instrument” dat bescherming kan bieden tegen de volatiliteit van Bitcoin, waardoor Braziliaanse investeerders wellicht een manier hebben om de talrijke risico’s die gepaard gaan met de prijsschommelingen van Bitcoin te beheren.

Om het duidelijker te maken, een BTC-future is een contract tussen investeerders die speculeren over de toekomstige prijs van de pionierscryptocurrency, waardoor ze blootstelling aan Bitcoin kunnen krijgen zonder deze daadwerkelijk te hoeven kopen. Vanwege de hoge volatiliteit van BTC en de prijsschommelingen onder bepaalde marktomstandigheden, kan het nauwkeurig voorspellen van de prijs van de cryptocurrency een uitdaging zijn. Bovendien zijn er maar een paar crypto-analisten en investeerders die erin geslaagd zijn om de prijsacties van Bitcoin met precisie te voorspellen.

Aan het begin van dit jaar schoot de prijs van BTC omhoog van minder dan $50.000 naar een recordhoogte van meer dan $75.000 in maart 2024. Momenteel wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $66.129 na een aanzienlijke prijscorrectie en een daling van 0,09% in de afgelopen maand, volgens CoinMarketCap.

Ondanks de onvoorspelbaarheid van BTC en de schommelingen in prijs, zou de introductie van Bitcoin-futures op B3 een nieuw tijdperk van adoptie onder Braziliaanse investeerders kunnen inluiden. Hierdoor krijgen zij nieuwe mogelijkheden om hun portefeuilles te diversifiëren met deze gereguleerde financiële instrumenten.

Bitcoin price chart from Tradingview.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!