Vier altcoins om te verkopen na deze halvering

Afgelopen vrijdag vond de vierde halvering van Bitcoin (BTC) plaats. Desondanks was er geen directe significante prijsverandering in de cryptomarkt te zien. Met een wereldwijde marktkapitalisatie van 2,32 biljoen, die met 1,37% is gedaald, en een handelsvolume van 72,64 miljard dollar, dat met 36% is afgenomen, blijkt de markt momenteel traag te zijn. Volgens veel analisten kunnen bepaalde altcoins de komende dagen aanzienlijke prijsdalingen ervaren door deze Bitcoin halvering, maar er wordt verwacht dat er tegen het einde van het jaar een bullmarkt zal optreden.

Let op deze altcoins

Volgens gegevens van CoinMarketCap zijn altcoins zoals Wormhole, Starknet, Worldcoin en Conflux de grootste slachtoffers van prijsdalingen in de afgelopen dagen.

Wormhole (W)

Het interoperabiliteitsplatform Wormhole heeft recentelijk te kampen gehad met aanhoudende dalingen. In de afgelopen 15 dagen heeft het meer dan 57,38% van zijn waarde verloren. Momenteel wordt het token verhandeld tegen $0,5879, met een marktkapitalisatie van $1,058,159,709, wat een daling van 4,98% op één dag betekent. Bovendien is het handelsvolume gedaald tot $137,985,778, een vermindering van 17,13%.

Als recente toevoeging aan de markt heeft Wormhole geen sterke gemeenschapsbasis kunnen opbouwen en kende het een moeilijke start. Hoewel het token 17 dagen geleden een piek bereikte van $1,62, duurde deze stijging niet lang. Onlangs is het zelfs gezakt tot onder zijn laagste punt van $0,4642. Er is een aanzienlijke kans dat de waarde nog verder zal dalen door marktfluctuaties veroorzaakt door de Bitcoin-halvering.

Starknet (STRK)

Starknet, een ZK Rollup-platform dat gedecentraliseerd werkt, handelt momenteel op $1,33, na een significante maandelijkse daling van 41,34%. Gedurende deze tijd zakte STRK zelfs naar zijn allerlaagste waarde ooit van $1,15.

De prijsdaling is niet beperkt tot deze maand; sinds de lancering van het token is er een aanhoudende neerwaartse trend. Door onvoldoende steun vanuit de community en de negatieve marktcondities heeft Starknet moeite met herstel. Zijn marktkapitalisatie is na een recente daling van 4,58% beland op $884,625,405. Bovendien is het handelsvolume gedaald tot $92,912,724 binnen één dag.

Worldcoin (WLD)

Terwijl analisten voorspelden dat AI-tokens de cryptomarkt zouden domineren, bleef de prijs van Worldcoin (WLD) gestaag dalen.

Worldcoin, gelanceerd door Sam Altman, heeft niet de successen behaald die men ervan verwachtte. Het token handelt momenteel op $5,02 en heeft de afgelopen 30 dagen 37% van zijn waarde verloren. De marktkapitalisatie bedraagt $958,702,591 met een handelsvolume van $268,098,355.

Aan het eind van februari begon de prijs van Worldcoin te klimmen, gelijktijdig met de onthulling van SORA door OpenAI, wat een initiële stijging veroorzaakte. Vervolgens droegen positieve marktomstandigheden bij aan verdere stijgingen van de tokenprijs.

Conflux (CFX)

Recentelijk heeft Conflux te maken gehad met aanzienlijke fluctuaties en de prijs staat nu op $0,2399, wat een maandelijkse daling van 36% weerspiegelt. Sinds eind maart vertoont de waarde van CFX een aanhoudende neerwaartse trend.

Het handelsvolume heeft eveneens een terugval ervaren, met een afname van $22,60, resulterend in een totale waarde van $52,922,172.

Conclusie

Beleggers moeten bedachtzaam te werk gaan gezien de verwachte marktfluctuaties. De volgende dagen kunnen van groot belang zijn voor de cryptomarkt. Het is raadzaam om behoedzaam te handelen bij het aan- of verkopen van altcoins, zodat potentiële verliezen beperkt blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!