X-account van KuCoin Turkije gehackt, fondsen veilig

KuCoin, een wereldwijd bekende CEX, lijkt het laatste slachtoffer te zijn van een cyberaanval, aangezien haar Turkse X-account op zaterdag 13 april werd gecompromitteerd. Na de kwaadaardige aanval gebruikten hackers het KuCoin Turkije-account op X om valse aankondigingen te posten in een poging meer slachtoffers te lokken. De valse post op X is echter tegen de tijd van publicatie verwijderd, waarbij het KuCoin-account verklaarde dat de fondsen van gebruikers veilig waren.

Crypto-gerelateerde hacks nemen toe, KuCoin betrokken

Opvallend is dat hacks die de veiligheid van gebruikers in gevaar brengen, nu een terugkerend verschijnsel zijn geworden binnen de cryptowereld. In lijn hiermee lijken de X-accounts van KuCoin een hotspot te zijn voor dergelijke activiteiten.

Het officiële X-account van KuCoin werd vorig jaar ook al gecompromitteerd, waarbij de aanvallers phishing-links op de feed van het account achterlieten. Op dezelfde manier werd vandaag het KuCoin Turkije X-account gecompromitteerd, waarbij hackers valse aankondigingen op het account achterlieten. Hoewel deze aankondigingen kort daarna werden verwijderd, bleef er een raadselachtige wolk hangen rond de veiligheid van gebruikers binnen de cryptowereld.

Ondertussen onthulde de verklaring van KuCoin dat het bedrijf de kwestie nog steeds onderzoekt, terwijl het gebruikers waarschuwde om niet te interageren met het Turkije-account op X. Tegelijkertijd verzekerde het de gebruikers van de veiligheid van hun fondsen, wat hen een zucht van verlichting gaf ondanks de hack van het KuCoin Turkije-account.

De exchange is onlangs in het nieuws geweest vanwege juridische problemen in de VS, waar het beschuldigd wordt van het opereren als een ongelicenseerd geldtransmissiebedrijf. Deze beschuldigingen benadrukken de strikte regelgeving rond financiële transacties. Ondanks de zorgen na de ineenstorting van FTX, verzekert de CEO van CryptoQuant dat KuCoin niet dezelfde weg zal volgen, wijzend op hun verschillende operationele structuren en risicobeheer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!