KuCoin wordt geen nieuwe FTX, aldus CryptoQuant CEO

CryptoQuant CEO Ki Young Ju vergeleek de situatie van crypto-exchange KuCoin met die van FTX nadat eerstgenoemde onderworpen was aan juridische controle. Te midden van regelgevende uitdagingen waarmee KuCoin wordt geconfronteerd, gaf Ju inzicht in waarom KuCoin waarschijnlijk niet een vergelijkbaar lot als FTX zal ondergaan.

Ju benadrukte de robuustheid van de on-chain reserves van KuCoin, met name bij opnames van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ondanks een toename van opnames, voornamelijk door retailgebruikers, blijven de reserves van KuCoin voldoende. Bovendien had de crypto-exchange slechts een geringe impact op hun totale reserve.

Volgens Ju vermengt KuCoin niet de fondsen van klanten en toont het organische reserves, een opvallend verschil met de praktijken van FTX. Verder, bij het vergelijken van de reserves van KuCoin en FTX, benadrukte Ju andere significante verschillen. Terwijl de reserves van KuCoin stabiel en organisch leken, waren die van FTX bijna nul, volgens een momentopname gedeeld door Ju.

Dit duidde erop dat FTX betrokken was bij het vermengen van de fondsen van klanten met hun eigen geld. Ju wees op talrijke grote stortingen en opnames in de grafieken van FTX, wat wijst op een gebrek aan transparantie en wettelijk conforme financiële praktijken. Aan de andere kant had KuCoin op dat moment meer dan 100.000 ETH en meer dan 7.000 BTC, wat een soepele opname voorlopig suggereerde.

In recente bevindingen van 0xscope heeft de KuCoin-exchange een aanzienlijke nettostroom gezien van ongeveer $1,2 miljard op een dag. Bovendien benadrukt de analyse van SpotOnChain de impact van deze ontwikkelingen verder. Er werd gemeld dat een aanzienlijk bedrag van ongeveer $500 miljoen is teruggetrokken uit de Ethereum-wallet van KuCoin als reactie op de strafrechtelijke klacht van de Amerikaanse regering.

Opvallende activa die zijn teruggetrokken, zijn onder meer 274 miljoen USDT, 15.500 ETH, 12 miljoen FET, 50 miljoen ONDO en 95,38 miljoen GHX, onder andere. Ondanks deze uitgesproken uitstroom van activa behouden de hot wallets van KuCoin nog steeds een aanzienlijke reserve. Het behoudt meer dan $3,6 miljard aan activa op het Ethereum-netwerk.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) beschuldigde de KuCoin-exchange en haar medeoprichters Chun Gan en Ke Tang ervan verschillende wetten te hebben overtreden om hun handelsplatform uit te breiden tot een van de grootste in de opkomende industrie. Damian Williams, de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York, samen met andere topregulatoren, hebben aanklachten ingediend tegen Kucoin, Gan en Tang.

Ze worden beschuldigd van samenzwering om een ongelicentieerde geldovermakingsactiviteit uit te voeren en van samenzwering om de Bank Secrecy Act te schenden. Bovendien heeft de waarnemend speciale agent in Charge van het New York Field Office van Homeland Security Investigations, Darrin McCormack, een verklaring afgegeven.

“Vandaag hebben we een van de grootste wereldwijde cryptocurrency-exchange blootgelegd voor wat ons onderzoek heeft ontdekt dat het werkelijk is: een vermeend multibiljoen-dollar crimineel complot. KuCoin groeide om service te bieden aan meer dan 30 miljoen klanten, ondanks haar vermeende nalatigheid om de wetten na te leven die nodig zijn om de veiligheid en stabiliteit van de digitale bankinfrastructuur van onze wereld te waarborgen,” zei McCormack.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!